Allen, Lily – Fuck you (2009)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Allen, Lily – Fuck you (2009)

Muurteksten - niet alleen muurteksten

Lily Allen Fuck you
Allen lanceerde dit nummer al in 2008 op haar My Space pagina onder de titel ‘Guess Who Batman’. Ze schreef het met Greg Kurstin, die al werkte met o.a. Adele, Pink, Paul McCartney, Sia en Foo Fighters. Ook op deze track klinkt Allen luchtig, maar trekt met haar “attitude” weer fel van leer. Maar deze keer gaat het niet over vriendjes die haar niet aanstaan

(o) Barry Crocker – Neighbours theme (1987), pianoloopje van het themanummer voor deze populaire Australische soap werd ook 22 jaar later door het produktieteam van Allen voor Fuck you gebruikt. Crocker was een in Australië beroemde acteur, TV-personality en vooral crooner, die vooral in de periode 1966-1981 actief was. Tony Hatch componeerde de tune voor Neighbours, maar was veel meer dan de componist van deze. Ze schreef en produceerde hij voor o.a. Chubby Checker, Petula Clark (ook Downtown’), The Searchers (‘Sweets for my sweets’) en David Bowie. Met de laatste vormde hij kortstondig zelfs duo the Lower Third in 1965, dat bij een BBC-talentshow een veeg uit pan kreeg: “Singer not particularly exciting. Routines dull.”(Bron) De Neighbours-tune met Crocker was vanaf het begin in 1985 tot 1992 the horen bij de serie.

Neighbours tune
Wie goed kijkt herkent Kylie Minogue en Jason Donovan op de bovenste rij

Lily en haar politieke boodschap

Deze keer zingt Lily Allen niet over gebruikelijke vriendjes die haar bedriegen of niet kunnen beminnen. Nu trekt de Londense zangeres van leer op politiek vlak, niet dat ze daar nu veel van weet, maar ach.. Ze heeft de pijlen in ieder geval gericht op de dan zittende Amerikaanse president: “It was originally written about this fucking arsehole who used to be the President of the United States of America. His name is George W. Bush.” In veel landen was Fuck You de opvolger van singles ‘The Fear’ en ‘Not fair’, maar niet in de UK. Hier bracht Regal Records deze niet uit op single, toch wist deze door digitale downloads en radio-airplay #104 te bereiken. Was het daar en in Noord-Amerika (#68) geen echte hit, bij ons (#2) en vooral Vlaanderen (#1) sloeg het aan.

Top 40-notering

Geef een reactie