David Guetta, MistaJam & John Newman – If you really Love me (2021)

Geplaatst door

David Guetta’s zoveelste samenwerking is een bewerking van 80’s track

remake How will I know
Er zit geen rem meer op David Guetta. Wat de man allemaal af weet te leveren is onvoorstelbaar en klaarblijkelijk heeft hij tijdens de lockdown alleen maar zitten produceren. Wellicht is de samenwerking met MistaJam en John Newman een goede combinatie. Want in de rij van 52 (!) Top 40-hits mist nog steeds die ene nummer 1-hit!

Music Maker 2022:  Music Made Easy

Origineel: Whitney Houston – How will I know (1985). Bovengenoemde track is een remake van How will I know en is zodoende ook de subtitel van deze. De track werd destijds voor Whitney geschreven door George Merrill Shannon Rubicam, die samen Boy Meets Girl vormden, zie Waiting for a star. Nadat Janet Jackson (lees: haar management) bedankte voor de track, nam Houston het wel op met producer Narada Michael Walden.

Gerry Griffith van Arista Records vond het nummer wel prima passen op haar debuutplaat, als perfecte popcrossover, tussen de r&b-tracks. Toen Walden de demo hoorde wilde hij wel van alles aanpassen, waar Merrill en Rubicam weer niet mee akkoord gingen. Uiteindelijk werd een compromis gesloten, waarbij Walden het tempo van de dancepopsong en de toon wat aanpaste. Op de achtergrond zingt ook haar moeder Cissy mee, maar dat is voor de mensen met goede oren. Het was destijds de opvolgsingle van ‘Saving all my love for you’, haar 2e single, beiden reikten tot #1 (VS). Het kwam dus echt uit de beginfase van Houston’s succesvolle carriere, ver voor alle ellende. In ons land tikte How will I know een bescheiden plek 12 aan, in België #28. Dan deed het de single het in o.a. de VS, Australië, Canada (#1), UK (#5) toch echt beter.

How will I know original origineel

Een remake van How will I know, is niet de eerste bewerking van een Houston-track door een prominente DJ. In 2019 nam Kygo Higher Love al onder handen en ook niet zonder succes. Groot verschil is echter dat Kygo de vocalen van Houston liet staan op band en Guetta zanger John Newman inschakelde. De rol van Britse DJ en radiopresentator MistaJam is dan weer op productioneel niveau.

Top 40-notering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *