Regard – Ride it (2019)

Geplaatst door

Regard – Ride it

Regard is een DJ uit Kosovo, die zijn track vooral zag floreren op social media platform Tik Tok. Daar maakten gebruikers via #rideitchallenge meer dan 4,1 miljoen video’s met het nummer als achtergrondtrack

(o) Jay Sean – Ride it (2007). Deze Britse r&b-zanger met Indische roots stond vanaf 2005 al meerdere malen in de charts, meestal als feature. Zo had hij in 2009 succes met track ‘Down’ (/Lil Wayne), 7 jaar later met ‘Make my love go’ (/Sean Paul). Nummer ‘Thinking about you’ was eind 2016 een bescheiden hit met DJ Hardwell, dus met een Nederlands watermerk.

Regard ging dus in augustus dankzij een filmpje van 20 seconden op social media platform “Tik Tok”. Sony Records bood hem een contract aan en een volledige remix van ‘Ride it’ werd in september uitgebracht. En een maand later staat in de UK op plek 2, andere Europese landen volgen later. Overigens is dit niet de eerste grote hit die via Tik Tok bij het grote publiek belandt. Dit gebeurde namelijk ook al met Lil Nas-x – Old town road. Overigens heeft origineel vertolker totaal geen moeite met het succes van de remix. Sterker nog, de 2 hebben prima contact en waarderen elkaars werk. Artiesten zijn tegenwoordig wel wat politiek correcter dan ze dat vroeger waren..

Top 40-notering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *