Christian D ft $hirak, Brysa & Ashafar – Amsterdam (2022)

Geplaatst door
oorsprong van Home » 2020s » Christian D ft $hirak, Brysa & Ashafar – Amsterdam (2022)

Christian D ft $hirak, Brysa & Ashafar – Amsterdam

De Belgen Christian D en Brysa werkten vorig jaar al samen op ‘Le Bled’, dat was een nieuwe poging waard. Op Amsterdam werken ze samen met Nederlanders (producer) Jack $hirak en Blaricumse rapper Asharaf. Er wordt in het nummer gebruik gemaakt van een 15 jaar oude sample

Origineel: Fouradi – 1 Ding (2006). Fouradi is niet de naam van een rapper maar van een rapduo, namelijk de broers Mohamed en Brahim Fouradi. Deze Amsterdammers waren actief in de periode 2005-2011. ‘1 Ding’ begint als ballad, maar krijgt al snel een opzwepend dancehall karakter. Mitch Crown, ofwel Mitchell Kroon heeft de produktie in handen en is ook verantwoordelijk voor het synthdeuntje waar het om gaat. Deze sample komt dus in Amsterdam weer terug.

Sample amsterdam

Er is niet bekend of Jack $hirak voor het gebruik van de sample op ‘Amsterdam’ hiervan contact had met Kroon. Beide DJ’s zijn te boeken onder hetzelfde boekingskantoor, maar of er een afspraak bestaat over de sample is niet bekend. Amsterdam gaat over het moment dat de verteller de vrouw van zijn dromen in die stad voor het eerst zag. Diezelfde vrouw is nu de zijne en hij is niet van plan haar ooit op te geven.

Nog meer Amsterdam

Waar Emanuel Doru (Christian D) met Le Bled niet verder kwam dan de Tipparade, stuitert opvolger Amsterdam de Top40 in. Maar of het de track waar het de sample van ontleent overstijgt is de vraag, Fouradi reikte destijds tot #11. Populair is de ritel wel momenteel, ook Flemming staat nu in de hitlijst met Amsterdam, een geheel ander nummer overigens. Net als nummers over de hoofdstad van Brel, Coldplay, Nothing but Thieves of deze van de Dijk.

Luister hieronder naar de beide versies en ontdek om welke sample het gaat..(de sample in Amsterdam start rond 0:19min).

Top 40-notering