David Guetta x Felix da Housecat x Kittin – Silver Screen (2022)

Geplaatst door
oorsprong van Home » 2020s » David Guetta x Felix da Housecat x Kittin – Silver Screen (2022)

Remake Guetta van electro classic uit ’01

Remake Silver screen
Franse dance grootheid David Guetta bedient met een remake van Silver Screen weer een groot publiek. Zowel liefhebbers van EDM, techno en electro zullen bij deze nieuwe track aan hun trekken komen. Het moet gek gaan lopen willen club- en festivalgangers dit door Spinnin’ Records uitgebrachte mislopen komend jaar

Origineel: Felix da Housecat ft. Miss Kittin – Silver Screen (Shower Scene) (2001). Felix Stallings, ofwel Felix da Housecat maakte in zijn geboortestad Chicago (dé househoofdstad rond 1987) vroeg kennis met house. Toch begon zijn carrière pas echt in de 90’s, maar werkte toen voornamelijk onder pseudoniem Aphrohead. Rond 2000 werden de house-invloeden minder en ruilde hij deze in voor het electroclash genre. Met zijn album Kittenz and Thee Glitz maakte Felix meteen behoorlijk indruk.

Silver screen original

Sliver Screen vertegenwoordigde dus als single dit op dat moment populaire geluid. Dat hield vooral in, jaren ’80 synth, gemengd met retro geluiden, 90’s techno, maar soms ook punk. Naast Felix da Housecat was ook Miss Kittin al een grote naam in de electroclash, en had al een undergroundhit met track ‘Frank Sinatra’. Denk in het genre ook aan namen als Fischerspooner, Goldfrapp, Crystal Castles, Digitalism en Justice. Maar Silver Screen was een nummer dat exht indruk maakte en leverde Felix remixwerk op van o.a. Madonna en Kylie Minogue.

Guetta pakte deze track allesbehalve willekeurig

Het is dus niet zomaar dat David Guetta komt met een remake van Silver Screen, dat een genre behoorlijk definiëerde. In België en de UK haalde het nummer zelfs de hitlijsten, niet gek voor een udergroundtrack. Guetta begint de track met een pulserende bas, maar laat al snel het rauwe geluid van het origineel klinken. Het is duidelijk dat hij een nieuwe generatie wil laten kennismaken met deze classic, zo verklaarde hij zelf:

“It’s been really exciting to revisit this classic house record with Felix and Kittin and give it a fresh new spin for 2022! I wanted to work on it for years and I am really happy it is finally out. I feel ‘Silver Screen’ is an absolute classic, for all DJs and also for the dance culture in general.” Hieronder de remake van Silver Screen en de originele versie.

de 2022 versie
Originele versie uit 2001

Geef een reactie