Gebroeders Ko – Happy Days are here again (2022)

oorsprong van Home » 2020s » Gebroeders Ko – Happy Days are here again (2022)

Gebroeders Ko – Happy Days are here again

De Corona ellende lijkt achter ons, tijd voor leuke dingen, zo lijken Gebroeders Ko ons duidelijk te willen maken. Met dit nummer willen Ton en Gerard Koopmans de mensen weer aan het feesten zien te krijgen. En dat met een bewerking van een ruim 90 jaren oud lied, moet dat zeker lukken

Origineel: Johnny Marvin – Happy days are here again (1929). Milton Ager, ook schrijver van het veelvuldig gecoverde (ook door the Beatles) ‘Ain’t she sweet’ schreef het nummer. Jack Yellen tekende voor de tekst, die voor deze donkere periode (denk aan de Beurskrach) toch erg hoopgevend was. Dat had ook presidentskandidaat Franklin D. Roosevelt in de gaten, die gebruikte het lied voor zijn campagne in 1932. Later werd het zelfs het onofficiële anthem van de Democratic Party. Maar vergeet niet te luisteren naar de allereerste opname hieronder van ukelele speler Johnny Marvin.

Happy days are here again original !!
De allereerste versie

Het publiek maakte in 1930 kennis met Happy Days are here again, dankzij film Chasing Rainbows, over WO I. Charles King and Bessie Love namen in deze musicalfilm een duet op. Je kunt het lied horen als troepen te horen krijgen dat de wapenstilstand is ondertekend. In zeer korte tijd zijn er meerdere orkesten die een versie opnemen, zoals die van Leo Reisman en Jack Hylton. Het lied verschijnt in tientallen films (vooral jaren ’30) en zijn er meer dan 100 officiële versies van verschenen. De bekendste is toch wel die van zangeres Barbra Streisand (1962), ook Johnny Kraaykamp nam met Piet Römer Happy Days are here again op in 1975.

Nu is het een lied van hoop en euforie na een donkere, ellendige periode. Dat hebben de heren van Gebroeders Ko goed aangevoeld, nu de Corona-maatregelen de prullenbak in gaan en feesten weer mag..

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Originals - De Oorsprong van de Hits