Jan Biggel – Ons Moeder Zeej nog (2020)

Geplaatst door
oorsprong van Home » 2020s » Jan Biggel – Ons Moeder Zeej nog (2020)

Brabantse Klompensound

Ons Moeder Zeej nog
Brabander Jan Van Den Biggelaar alias Jan Biggel brengt sinds 2020 muziek uit. Zijn muziek valt onder de klompensound. Nummers als Fleske d’rin Fleske d’r uit en Ons Moeder Zeej Nog bracht hij solo uit. Samen met Arno Sloot maakte hij de nummers Ik Wil Alleen Liken en We Gaan Op Stap. En om het bij de borrels en feesten populaire nummer Ons Moeder Zeej Nog gaat het hier en z’n oorsprong

Origineel: Chris Andrews – To whom it Concerns (1965). Chris was zowel zanger als songwriter voor andere artiesten zoals Sandie Shaw (zie ook hier)en Adam Faith. Zijn solowerk is toch wel echt bekender met nummers als Yesterday Man (internationale #1-hit; 1965) en ‘Pretty Belinda’ (1969). Naast deze nummers deed ook To whom it concerns het in veel landen goed, ook in ons land (#3).

And so to whom in concerns
All you see love, that’s whom in concerns
you can help it, you like it, feeling this way
You got help me up, every day

Van lied voor geliefdes naar de wijze les van moeders

Zong Chris Andrews nog verliefde mensen toe, in de bewerking van Jan Biggel gaat het om moeder’s wijze lessen. Lessen die de stukadoor uit Liempde nog weleens in de wind slaat, maar er dan wel weer van terug komt. Zeker als het gaat om de vrouwkes. Toch heeft het de laatbloeier op zanggebied toch wat moois gebracht en dat is een kroegklassieker. Zeker in het zuiden des lands zijn er weinig feestjes waar het nummer niet heeft geklonken na afloop. En dat terwijl ‘Ons Moeder zeej nog’ na 5 weken Tipparade net niet de Top 40 haalde. Maakt dus niets uit, want de zanger zal met Carnaval 2022 een van de meest gedraaide artiesten zijn!

En ja ons moeder zeej nog
Doe dat toch nie maar ik dee het toch
Ja ik weet het ze zeej het want wat dacht ik toen
Wat is het soms leuk om iets fout te doen

Luister hieronder naar de hit en zijn origineel..

Zie ook deze van Jan Biggel

Geef een reactie