Silk Sonic – Love’s Train (2022)

Geplaatst door
oorsprong van Home » 2020s » Silk Sonic – Love’s Train (2022)

40 Jaar oude track nieuw leven ingeblazen

Love's train Silk sonic
Bruno Mars en Anderson .Paak vormen r&b-/soulformatie Silk Sonic en kwamen 14 februari -niet geheel toevallig- met deze single. Deze volgt enige maanden na verschijnen van debuutalbum  An Evening with Silk Sonic met nummers als ‘Skate’. Love’s Train is een cover maar sluit perfect aan bij de rest van hun reportoire. Niet verwarren overigens met Love Train van O’Jays..

Origineel: Con Funk Shun – Love’s train (1982). Deze Amerikaanse r&b-groep scoorde (periode 1976-1986) tientallen hits in de Billboard R&B-Chart, maar scoorde nooit een echte hit. De invloed van James Brown en Sly & the Family Stone was duidelijk aanwezig. Bandlid Felton Pilate maakte later nog naam als producer van MC Hammer, bekend van o.a. U can’t touch this. Na het uiteenvallen van de groep in 1986 kwamen leden kwam de groep vanaf 1993 weer bij elkaar. Heuglijk feit is dat de groep tegenwoordig (bij schrijven 2022) nog steeds optreedt (Bron).

Love's Train original
Con Funk Shun rond 1978

Nu is Silk Sonic niet de eerste act die Love’s Train coverde, in 1996 nam Dru Hill een versie op. Daarnaast gebruikten hiphop-artiesten als Drake, Fat Joe en Wiz Khalifa samples uit het nummer. De eerder genoemde Pilate schreef het nummer met Michael Cooper, over 2 vrienden die voor liefde van dezelfde vrouw gaan. Cooper en Felton dachten beiden de vrouw voor zichzelf te hebben, maar Cooper betrapte haar met Felton. Het heeft ze dan niet de vrouw, maar wel deze song opgeleverd. Mars en .Paak bleven met dank aan producer D’Mile redelijk dicht bij de versie van Con Funk Shun. Toch voegden ze de bounce van de kenmerkende groove van Silk Sonic toe, waardoor het tempo hoger werd dan origineel.

Luister hieronder naar de beide versies van Love’s Train..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *