Stromae – Fils de Joie (2022)

Geplaatst door
oorsprong van Home » 2020s » Stromae – Fils de Joie (2022)

Stromae – Fils de Joie

Stromae Fils de Joie
Na een lange stilte waarin Stromae slecht in zijn vel zat, lijkt hij nu weer helemaal terug. Dit nummer kwam onlangs in het nieuws doordat dansers uit de videoclip die de productie- maatschappij Abyssal aanklaagden. De werkomstandigheden waren niet al best en zouden ze onderbetaald worden (150 euro voor 5 dagen). Bron

Origineel: Alloy Tracks – Bridgerton Teaser music, Mercenaries (2020). Het innovatieve bedrijf Alloy Tracks houdt zich bezig met het creëren van originele muziek en geluiden voor (voornamelijk) de entertainmentindustrie. Hier maakt men uit deze industrie gebruik van voor commercials, filmreclame, gaming, TV en multimedia. Zo levert het bedrijf aan de grootste recente Hollywoodfilms als “The Batman“, “King Richard” en “Jurassic World Dominion“.

Het strijkergeluid dat Stromae gebruikt komt uit een trailer voor Netflix serie Bridgerton en in de Japanse teaser voor “The Batman”. In Bridgerton kun je ook luisteren naar orchestrale versies van nummers van o.a. Ariane Grande, Maroon 5 en Shawn Mendes.

Mais oh, laissez donc ma maman Oui, je sais. C’est vrai qu’elle n’est pas parfaite C’est un héros et ce s’ra toujours fièrement Que j’en parlerai, que j’en parlerai

Stromae zingt vaker over de zelfkant van de maatschappij, nu over het relaas van een zoon van een prostituée. Kun je hierboven nog lezen over de rel die de videoclip teweeg brengt, er zijn ook lovende reacties, zoals hier. Luister hieronder naar Stromae en zijn Fils de Joie, maar ook naar de sample, zoals te beluisteren in Bridgerton. De sample is na een indrukwekkend orgelintro te horen na 0:40min.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *