Wedding Cake, Heidi Klum & Snoop Dogg – Chai Tea (2022)

Geplaatst door
oorsprong van Home » 2020s » Wedding Cake, Heidi Klum & Snoop Dogg – Chai Tea (2022)

Bijzondere samenwerking Heidi Klum en Snoop Dogg op de melodie van ’80’s-hit

Chai tea origineel
Een bijzondere samenwerking tussen dit Duitse topmodel en deze hiphoplegende en wietambassadeur. Het idee van de samenwerking kwam van Heidi, die in 2006 al eens liedje Wonderland opnam. Hier kwam ze destijds mee in de hitlijsten, (de Duitstalige landen). Met Chai Tea zou ze wel eens in wat meer landen de charts kunnen halen

Origineel: Rod Stewart – Baby Jane (1983). Chai Tea is op dit nummer gebaseerd, de tekst is dan wel aangepast, maar de zanglijn van Heidi is dezelfde. Baby Jane was Rod’s meest succesvolle single sinds Do ya think i’m sexy (1978). De leadsingle van album ‘Body wishes’ kwam op #1 in de UK, Duitsland, Zuid-Afrika, Spanje en België. In ons land kwam het slechts tot nummer 6.

Baby Jane Rod Stewart

Bassist Jay Davis schreef de muziek en Rod de tekst, de laatste als de muziek al bijna vast staat. Net als bij ‘Young Turks’ had hij voor deze al wel een titel klaarliggen.  “I’d just write down a good title – like ‘Young Turks‘ or ‘Baby Jane’. Then I’ll wait until the right vehicle comes along for it.” Maar hier bezingt hij Baby Jane wel, in Young turks komt de titel nergens voor in de tekst.

Ballonnenparade.nl - Valentijn

Een mooie thee melange

Het idee om samen te werken kwam van Heidi Klum, en ontstond tijdens een meeting voor programma Germany’s Next Topmodel. Een collega vroeg haar of ze niet een themesong wilde gaan opnemen als promo voor het programma. Ze vond dit geen gek idee en moest tijdens haar vlucht naar Amerika meteen denken aan Snoop Dogg, Daar was ze immers groot fan van en wat kun je dan doen als Heidi zijnde? De ex-partner van Seal (waar ze ooit ‘Wedding Song’ mee opnam) belde hem op. Na haar uitleg was zijn reactie “Well, let’s make it happen. Come to Inglewood.”

Met de mix van Wedding Cake was al klaar en Snoop hoefde alleen maar zijn ding te doen. Wedding Cake bestaat overigens uit Tom Kaulitz en Devon Culiner, de eerstgenoemde is sinds 2019 getrouwd met Klum. Maar er moest ook nog toestemming komen van Rod Stewart voor gebruik van Baby Jane. Heidi had via haar kapster en Rod’s dochter zijn mailadres gekregen, maar ze kreeg maar geen antwoord, en dat wekenlang. Bleek zij antwoord al weken in de spamfilter te hangen en Rod was razend enthousiast. (Bron: people.com).

https://m.youtube.com/watch?v=31aB_Rq0L-g

Geef een reactie