Willy William – Trompeta (2022)

Geplaatst door
oorsprong van Home » 2020s » Willy William – Trompeta (2022)

Willy William – Trompeta

Trompeta sample
Fransman Willy William is er helemaal van overtuigd dat na de coronacrisis 2022 het jaar wordt van de terugkeer. “We kunnen weer naar de clubs, festivals en juist nu hebben we muziek nodig die ons vrolijk maakt. Na singles ‘Ego’, Mi Gente (met J Balvin en Beyoncé en Goodbye (met Derulo, Guetta en Minaj) nu deze single.. Trompeta, dat in de race is om officiële anthem van het WK voetbal in Qatar te worden is gebaseerd op:

Origineel: Guru Josh – Infinity (1989). Hieruit komt dus de in Trompeta gebruikte (saxofoon-)sample. De danceproducer werd geboren als Paul Walden in Jersey, waar hij in een nachtclub als keyboardspeler zijn muziekcarrière begon. Als Guru Josh debuteerde hij meteen met ‘Infinity’, dat in 1989 verscheen. Het verhaal wil dat Walden nog in een rockband (Joshua cries Wolf) speelde. Na een ervaring met ecstacy besloot hij zich toe te leggen op (acid-)housemuziek, dat sterk in opkomst was. Met saxofonist Mad Mike uit zijn oude rockband extraheerde hij het saxofoonspel en liet 500 exemplaren drukken van de track. Maar dance met saxofoon dat zagen toch weinigen zitten, dat gold echter niet voor Haçienda-DJ /Mike Pickering. (Bron)

Infinity

Twee keer een hit voor een one hit wonder

Nadat Pickering het opnam in zijn playlist, volgden radiostations en niet alleen in de UK. Halverwege 1990 staat het nummer in praktisch heel Europa en Australië hoog in de hitlijsten, in ons lang bereikt het #3. Toch blijft een echte opvolger uit, volgende single ‘Whose law (Is it anyway?)’ haalt nog ternauwernood de Tipparade. Walden vestigt zich vlak daarna als beeldend artiest op Ibiza, waar hij lang vrij anoniem kan leven. Toch vormt hij vanaf 2007 met Anders Nyman en Darren Bailie The Guru Josh Project en treedt weer op. Een remix van Duitse DJ Klaas brengt Infinity in 2008 weer volledig tot leven en blijkt nog succesvoller dan origineel. In ons land komt het tot #2, in België, Denemarken en Frankrijk reikt het zelfs tot de bovenste positie. Eind 2015 bereikt ons het slechte bericht dat Guru Josh -na een lang alcohol- en drugsverleden- zelfmoord had geplaagd. Hij werd 51 jaar.

Trompeta Nieuwe WK-lied 2022?

Volgens William is het een echte stadionknaller, dus ideaal voor het FIFA Wereldkampioenschap in Quatar. Zelf zegt hij daarover: “The great thing about a song like Trompeta is that it can be remixed with singers from other countries and languages” Trompeta van Willy William is dus instrumentaal gebaseerd op Infinity, maar ergens klopt er iets niet in dit verhaal. Het nummer heet dus ‘Trompeta’, maar zou een sample bevatten van een saxofoonstuk? Ach, laat dat de enige kanttekening zijn van dit opbeurende nummer, dat zowel Spaanstalig als Franstalig klinkt. Luister hieronder waar Trompeta zijn sample vandaan haalde..

Top 40-notering

Geef een reactie