Arne Jansen & Les Cigales – Zeven Brieven (1982)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » 80s » Arne Jansen & Les Cigales – Zeven Brieven (1982)

Arne Jansen – Zeven Brieven

Arne jansen Zeven brieven
10 Jaar eerder brak de Gelderse zanger door met ‘Meisjes met Rode Haren’. Ook bracht hij uit met Les Cigales, zijn begeleidingsband op al zijn singles tot 1986. Hoewel Arne Jansen na 1992 geen hit meer wist te scoren, bleef hij lang actief op de bühne, zoals op de Mega Piratenfestijnen. Zeven Brieven reikte in 1982 tot de 17e plek in de Top 40
"ZEVEN BRIEVEN HEB IK JOU GESCHREVEN
ZEVEN BRIEVEN UIT DAT VER LAND
MAAR EEN ANTWOORD HEB IK NOOIT GEKREGEN
EENZAAM STA IK AAN HET STILLE STRAND"

Origineel: Goombay Dance Band – Seven Tears (1981). Het is Oliver Bendt die deze groep met Duitse roots oprichtte in 1979. Hij leefde daarvoor al enkele jaren op het Carraïbische eiland Santa Lucia, waar hij zonnige ideeën opdeed. De groep, die nogal deed denken aan tijdsgenoot Boney M (ook met een Duitse oprichter) liet een mix van salsa, calypso en pop horen. Hun grootste hit was ‘Sun of Jamaica’, waarmee ze in ons land tot #1 kwamen, net als in België, Duitsland, Oostenrijk. Maar Seven Tears, hoe deed deze track het, want wie kan zich dit nummer nog herinneren? Het was voor de groep in ieder geval hun laatste grote hit met een #7 in ons land. Ook in België (#6) en UK (#1) deed de single het goed, in het thuisland opvallend genoeg minder (#12). Na deze probeerde Goombay Dance band het nog met meerdere single, tot aan 1985, maar het succes verdampte als een druppel in de woestijn.

seven tears

Johnny Hoes en Jack Lenny schreven de Nederlandstalige bewerking van Jansen, dat verscheen op het label van Hoes. Frans Bauer & Marianne Weber namen Zeven Brieven in 2008 ook nog op, al kwam dit niet op single uit. Voor de echte liefhebber was er ook nog een Kroatische versie, namelijk ‘Sedam suza’ (1983) door Darko Domijan. Hoewel Arne Jansen na 1992 geen hit meer wist te scoren, bleef hij lang actief op de bühne, zoals op de Mega Piratenfestijnen. De laatste jaren was hij echter neerslachtig, door de dood van een zus, broer en andere naasten. Het leidde triest genoeg tot zelfmoord van hem in 2007, op 56-jarige leeftijd. (Bron)

Top 40-notering

Geef een reactie