Phil Collins – A Groovy Kind of Love (1988)

Geplaatst door

Phil Collins – A Groovy Kind of Love

original Groovy kind of Love
Phil heeft net een punt achter zijn muziekcarriere gezet na de afscheidstournee van Genesis. Deze cover van A Groovy kind of Love stamt nog uit zijn hoogtijdagen, dat hij nog als acteur actief was. Hij zong drie nummers in voor de soundtrack van film Buster, waarin hij ook de hoofdrol vertolkte. Eén van die nummers was bovengenoemd nummer, waar co-producer aanvankelijk Stephen Bishop voor in gedachten had

Origineel: Dianne and Annita – A Groovy Kind of Love (1965). Een nog jonge Carole Sager, later de vrouw van Burt Bacharach schreef dit nummer met Toni Wine. Naar eigen zeggen schreven ze het in slechts 20 minuten. Diane Hall en Annita Ray vormden begin jaren ’60 dit vrouwenduo, ook wel gepresenteerd als “the Bookends“. Deze oorspronkelijke versie hebben de schrijvers waarschijnlijk gebaseerd op ‘Sonatina in G Major, op.36 no. 5’van pianovirtuoos Muzio Clementi.

origineel A Groovy Kind of Love

Vele artiesten hebben in de loop van de jaren een cover van A Groovy Kind of Love opgenomen. Daaronder Patti LaBelle, Gene Pitney, Petula Clark, Sonny & Cher, maar ook een Finse versie ‘Rakkaus graniittimme on’ door Anita Hirvonen. Liefhebbers van Franse chansons kunnen hun hart ophalen bij ‘Le même chemin‘ (1966) van Richard Anthony. Okee, nog één dan, een Portugese versie uit 1967 van The Brazilian Bitles (Beatles-coverband) met de titel ‘Faz Feliz Assim ‘. Maar de bekendste uitvoering voor de release van Collins was toch die van The Mindbenders uit 1966 (hit in UK). Luister hieronder naar de grote hitversie, het origineel van A Groovy Kind of Love en dat klassieke stuk van Clementi.

Top 40-notering

Geef een reactie