C’est Tout m.m.v.   Anthonius Hapt – De Tandenborstel-Jive (1995)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » 90s » C’est Tout m.m.v.   Anthonius Hapt – De Tandenborstel-Jive (1995)

Singleversie als gevolg van TV-hit

Tandenborstel Jive
De melodie kwam opnieuw in de belangstelling, nadat hij veelvuldig werd gebruikt in het Veronica-programma Uhhh… Vergeet Je Tandenborstel Niet met Rolf Wouters. Een melodie die bijna niet meer uit je hoofd verdwijnt na het horen van dit aanstekelijke of irritante deuntje. Vul dat laatste zelf maar in, al deed het nummer het prima tijdens de apres ski..

Origineel: Begintune van de Britse komedieserie Please Sir! Deze serie bracht 4 seizoenen voort en verhaalde over een jonge leraar op de Fenn Street School. In de hoofdrol zien we John Alderton als Bernard Hedges, een vrolijke naïeveling die het zwaar heeft in zijn eerste baan als leraar aan een moeilijke school in een Londense buitenwijk. Zijn klas bestaat uit lastige puber jongens en verontrustend rijpe jonge vrouwen in mini rokjes. Al gauw komt de arme Hedges tot de ontdekking dat zijn idealisme in deze omgeving wat misplaatst is en zijn inspanningen leiden vaak tot hilarische situaties. In Nederland werd deze serie destijds uitgezonden door de NCRV. Een spin-off van Please Sir! (“The Fenn Street Gang”) draaide ook nog 3 seizoenen. De herkenningsmelodie was dus dezelfde als die van De Tandenborstel-Jive.

affiche van Please Sir! uit 1971

Het Nijmeegse orkest C’est Tout bestond al enkele jaren, voordat ze in de jaren ’90 ook de hitparade haalden. Met ‘Het Grote Puntje Puntje Lied’ (#12 in 1993), ‘Tutti Di No No’ (#17 in 1994) en ‘Olé in the USA’ (#30 in 1994) werd dit al bereikt. Toch scoorde het de grootste hit met De Tandenborstel-Jive, dat hier de Top 5 zelfs haalde. Die hitnotering had natuurlijk alles te maken met het TV-succes van bovengenoemd Veronica programma. C’est Tout zou na deze nog twee tipparade noteringen binnen slepen, maar die zijn volledig aan de menigte voorbij gegaan. Toch zou het orkest volgens een belangrijke bron nog steeds bestaan. Zet jezelf schrap en vergelijk beide tunes met elkaar, als je durft!

Geef een reactie