Lownoise, Charly & Mental Theo – Together in wonderland (1995)

Geplaatst door

Oorsprong Together in Wonderland

oorsprong van Home » Hit en origineel » 90s » Lownoise, Charly & Mental Theo – Together in wonderland (1995)
theo lownoise together in wonderland
Na de grote hit Wonderful Days (en tipparadehitje Live at London) was de volgende van een lange reeks hits voor dit dance duo. Met dit nummer bereiken Theo en Lownoise #4 in de hitlijst, tijdens de hoogtijdagen van de happy hardcore

 

(o) Farm, The – All together now (1990). Mental Theo en Charly Lownoise maakten van deze een dancenummer met ruim 160 bpm  en paste perfect in deze tijdsgeest. Leden van de Farm startten halverwege jaren ’80 als the Excitements, maar deze groep kwam nooit goed van de grond. Met behulp van Suggs (Madness) als producer lanceert de groep in 1989 eerste single Stepping Stone (cover Paul Revere). Een jaar later halen ze in de UK de charts met hun single ‘Groovy Train’. Wat de band nog meer in de kijker speelt is de rol in  A Short Film about Chilling. 1990 Is de periode dat bandjes en dance-invloeden goed samen gaan, kijk naar Stone Roses en Happy Mondays.

All together now

Aan het einde van dat jaar gaat het ook buiten Engeland los met hitsingle ‘All together now’. Dit levert in ons land een Top 10-hit (#9) op, ook in België (#13) en Duitsland (#5) is succes. In de UK worden na deze (#4-notering) nog wel wat hitjes gescoord, maar de magie is snel over. In 1993 worden ze gedropt door Sony Records. Opvallend is wel de opname van footballclub Everton van All together now in de aanloop naar de FA-Cup Finale (1995). De Farm-leden zelf waren namelijk Liverpool-fans, dus de toestemming voor het gebruik van hun hit is wel opmerkelijk. Moet wel worden gezegd dat leden wel betrokken waren bij de opname van Fields of Anfield Road. Dit om de stadionramp van Hillsborough (1989) te herdenken, 20 jaar later.

 

Top 40-notering

Geef een reactie