Sequencial – Psychotronic (1992)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » 90s » Sequencial – Psychotronic (1992)
Sequencial – Pshychotronic
Psychotronic
Sequencial was het danceproject van producer Ad de Feijter, die als journalist begon bij danceblad “Disco Dance”, eind jaren ’80. Het project is één van de eerste dance-acts die met een hardere housestijl aan de weg timmert. Later is hij als producer betrokken bij o.a. ‘Gabbertje’ van Hakkûbar 

(o) The Crazy World of Arthur Brown – Fire (1968). De sample uit het intro van dit nummer is ook gebruikt door The Prodigy op hun single ‘Fire’, net als ‘Psychotronic’ uit 1992. “I’m the god of hellfire” klinkt erg onheilspellend, terwijl het vervolg van het origineel een psychedelische sound heeft.

Uitvoerende van het origineel is een groep rondom zanger Arthur Brown, shockrocker avant-la-lettre. Bij optredens droeg de zanger standaard een metalen helm/masker (zie video onder). Een optreden in ’67 eindigt bijna in een drama, als Brown in met methanol overgoten vergiet op zijn hoofd draagt. Het vat vlam, maar wordt gered door 2 omstanders die zijn hoofd overgieten met bier. Vanaf dan maakt hij van een brandende helm op zijn hoofd een handelsmerk. Ook wordt Arthur in Italië opgepakt omdat hij zich volledig ontkleedt. Opgeteld bij het gebruik  van overdadig veel make-up, maakt hem tot voorbeeld van artiesten als Alice Cooper en Kiss.

Brown werkt in de jaren erna samen met vele uiteenlopende groepen als Hawkwind en artiesten als Framk Zappa en Robert Plant. Vanaf 2010 is The Crazy World of Arthur Brown als band weer actief.

Top 40-notering