U96 – Das Boot (1990)

oorsprong van Home » Hit en origineel » 90s » U96 – Das Boot (1990)
U96 -Das Boot
Das Boot
Dancemuziekproject dat onder andere door de Duitse producer Alex Christensen is opgezet

(o) Doldinger, Klaus – Das Boot (1981), synthesizerlied, als soundtrack behorende bij de gelijknamige film, waar bovengenoemde act zijn naam aan heeft ontleend. Er zijn meerdere elementen ontleend uit deze, maar moet gezegd dat U96 er wel een eigen nummer van heeft gemaakt. Er valt her en der nog wel te lezen dat ook de track ‘Quadrophonia’ van gelijknamige artiest een sample levert. Dit is zeker niet waar, dat dezelfde stijl en instrumentatie wordt gebruikt is natuurlijk een ander verhaal.

Klaus Doldinger is naast saxofonist ook componist en heeft naast filmmuziek voor film “Das Boot” ook de soundtrack voor “The Neverending Story” gecomponeerd. Nu was er ook een Noord-Amerikaanse versie, die Giorgio Moroder voor zijn rekening nam. Titeltrack is de voor velen wel bekend, dankzij Limahl.

Het dancemuziekproject rond Christensen koos als naam die van de onderzeeër uit de film. Deze kun je ook als titel vinden van een van de tracks op Doldinger’s album. De formatie scoorde met Das Boot een #4-notering hier, maar niet alleen in ons land:

das Boot hitnoteringen
In Frankrijk was das Boot dubbelsingle met ‘I wanna be a Kennedy’

Top 40-notering

Geef een reactie

Translate »
Scroll naar boven