Party Animals – Have you ever been mellow (1996)

oorsprong van Home » Hit en origineel » 90s » Party Animals – Have you ever been mellow (1996)

Melodie nu relevant door Vluchtstrook van Kris Kross Amsterdam

Have you ever been mellow origineel
De vaste krachten achter deze feestact zijn producers Jeroen Flamman en Jeff Porter, die onder de naam Flamman & Abraxis ook al verantwoordelijk waren voor hit ‘I wanna be a hippy’ onder de naam Technohead. De eerste leden van Party Animals waren al in de clip hiervan te zien. Have you ever been mellow was hun allereerste eigen hit. Nu is de zanglijn weer even relevant dankzij hitsingle Vluchtstrook van Kris Kross Amsterdam

(o) Newton-John, Olivia – Have you never been mellow (1975). Inderdaad, de Party Animals hebben “never” vervangen door “ever”. Je kunt in deze meer spreken van een bewerking dan van een cover. De zanglijnen zijn hetzelfde, de tekst wijkt wat af, maar is in grote lijnen toch van Olivia’s nummer afgeleid. Het origineel was een nummer 1-hit in de Billboard 100, in ons land haalde het niet eens de tipparade.

Ballonnenparade.nl - Valentijn

Maar de Engelse zangeres -opgegroeid in Australië- had al ontegenzeggelijk naam gemaakt in 1975. Natuurlijk brak ze in ’78 wereldwijd door in musical “Grease”, maar de basis had ze toen allang gelegd.

Original ever been mellow

Nu heeft ook Kris Kross Amsterdam zich  voor hun single ‘Vluchtstrook’ gewaagd aan de melodie van bovengenoemd nummer. Het is vooral de zanglijn van gastzanger Antoon en gastzangeres Sigourney K die deze in hun zanglijn hanteren. Zo krijgt Have you ever been mellow na 25 jaar dus als het ware een vervolg. Hieronder is het origineel te horen!

vluchtstrook Kris Kross Amsterdam
Vluchtstrook Kris Kross Amsterdam

Top 40-notering

Translate »
Scroll naar boven