Aaliyah – Try again (2000)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Aaliyah – Try again (2000)

Aaliyah – Try again

Geschreven door Static_Major en Timothy Mosley, die het ook produceerde onder zijn vaste alias Timbaland. Try again was de hit van de soundtrack behorende bij film Romeo_Must_Die

(o) Eric B. & Rakim – I know you got soul (1987). Het is Timbaland die de openingzin in Try again uitspreekt. “It’s been a long time, I shouldn’t have left you without a strong rhyme to step to”. Meerdere artiesten samplen of quoten uit deze succesvolle track van Eric B. & Rakim. Zo ook in M/A/R/R/S-classic Pump up the volume en ‘International affair’ van Sean Paul. I know you got soul bevat op zijn beurt ook meerdere samples. De belangrijkste komt van de gelijknamige song van Bobby Byrd uit 1971. De drumsample aan het begin komt van Funcadelic-nummer ‘You’ll like it too’.

Een grote hit is de track niet na de release met #76 in de Billboard Hot 100. Invloedrijk en op waarde geschat wordt de track uit 1987 wel door de toonaangevende pers. Zo schaart tijdschrift Rolling Stone het in 2012 zelfs bij de beste 25 hiphoptracks aller tijden.

Try again bereikt naast een #1-plek in de VS in vele landen een top 10-notering (#3 in NL).

Top 40-notering

Geef een reactie