Acraze – Do it to it (2021)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Acraze – Do it to it (2021)

Elkedagietsleuks-Nieuwjaars-Sale

Acraze – Do it to it

Do it to it remake
Charlie Duncker, zoals Acraze eigenlijk heet, pikte het nummer op en bouwde het origineel om tot een dancetrack. Deze doet het al sinds de zomer goed doet in sets van bekende dj’s. Onder anderen Zedd draait Do It To It veel en DJ Snake bestempelde ‘m zelfs als ‘the song of the summer’

Origineel: Cherish – Do it to it (2006). Deze Amerikaanse damesgroep bestond aanvankelijk uit zussen, Felisha, Fallon, Farrah and Neosha King, die dit nummer als 2e single uitbrachten. Op dit r&b-/popachtige nummer staat een bijdrage van rapper Sean P, die dan weer deel uitmaakt van YoungBloodZ. De single doet het vooral goed in de VS (#12) en Canada (#11), in Nederland slechts Tipparade. Het succes van deze track wordt niet overtroffen of zelfs geëvenaard en blijft tweeling (Felisha, Fallon) uiteindelijk over al duo.

Do it to it original

Zeven weken stonden de Cherish-dames in 2006 in de Tipparade, 15 jaar later bereikt hun track wél de Top 40! Dit dankzij de uit New York (Staten Island) afkomstige DJ Acraze, die eerder singles ‘Marco Polo’ en ‘Funky Town’ uitbracht. De laatstgenoemde is een bewerking van het bekende Lipps Inc-nummer. Acraze brengt met een verfrissende en verfijnde housestijl een sterke dancetrack naar buiten, die Cherish alsnog de aandacht kan geven. Op zijn beurt kreeg Acraze deze zomer de aandacht van DJ Snake, die hem op het podium uitnodigde. Hij liet het publiek kennis met hem maken en noemde Do it to it de “Song of this summer”.

Voor de DJ is het zijn debuut in de hitlijst, de vraag is of het bij deze ene blijft, maar het debuut lijkt geslaagd. En wellicht geeft het nummer de carrière van Cherish nieuwe impulsen. Officieel wordt het duo ook als feature vermeld in de titel, echter niet op de hoes..

Top 40-notering

Geef een reactie