Adam Lambert – Getting Older (2023)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Adam Lambert – Getting Older (2023)

Compleet coveralbum Britse zanger

Adam Lambert Getting Older
Adam Mitchel Lambert kennen we zowel als flamboyante solozanger alsmede (live-)frontman van Queen. ‘Whataya Want from Me’ en ‘Ghost Town’ zijn toch wel zijn grootste hits. Maar met coveralbum ‘High Drama’ zou hij toch ook hoge ogen moeten gooien. Naast Ordinary Love (Duran Duran) en My Attic (Pink) ook een opvallende cover dat de titel Getting Older draagt. Een nummer met veel lading, maar van wie is deze?

Wybloemisten.nl - Algemene banners

Origineel: Billie Eilish – Getting Older (2021). Zoals we wel vaker horen in de producties (door broer Finneas O’Connell), kun je een minimalistisch synthesizergeluid horen. Het pulserende geluid past wel bij de tekst over de negatieve en positieve aspecten van het ouder worden. In de schaduw van haar grote succes als artieste van haar laatste tienerjaren staat de disillusie van het sterrendom. Dat laatste zal vooral te maken hebben met meerdere stalkers en de dreiging dat dit meebracht. Tijdens het schrijfproces van het nummer barstte Eilish in tranen uit en heeft het opnameproces enige tijd moeten staken.

Original Getting older
Een openhartige track met de breekbare stem van Eilish

Nu is de zangeres zeer populair bij een grote groep (waaronder Foo Fighter Dave Grohl) en haar albums goed verkopen. Getting Older als single kwam in de UK nog tot #28, in andere landen (VS #69, NL #60 in de Single Top 100) deed deze het beduidend minder. Maar dat maakt de track niet minder bijzonder, zo zal ook Adam Lambert hebben besloten.

Eigen stempel Lambert

Het optreden met Queen is niet helemaal klaar, zo zal er wel weer getourd worden, aldus Brian May, begin 2023. Maar eerst nog de promotie rond Lambert’s coveralbum High Drama. Dat drama valt zeker ook te ontwaren in zijn uitvoering van Getting Older. Toch lijkt deze wat opgewekter en voller geproduceerd dan de originele vertolking.

Luister hieronder naar de twee behoorlijk uiteenlopende versies, die allebei zeker de moeite zijn! De transformatie van Lambert in de clip hieronder heeft de zanger vele uren in de grimeurstoel gekost.

Adam Lambert – Getting Older
En de oorspronkelijke versie

Geef een reactie