Oleta Adams – Get here (1990)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Oleta Adams – Get here (1990)

Get here

Eerste internationale solohit van Oleta, die in landen als de VS en UK de top 5 haalde. In ons land kwam ‘Get here’ niet verder dan #27

(o) Brenda Russell- Get here (1988). Deze single is afkomstig van Russell’s gelijknamige  album. Van deze komt ook haar grootste hit ‘Piano in the dark’, waar  Bingo Players dankbaar gebruik van maakten in 2011. Hitsingle ‘Cry (Just a little)’ is hier namelijk van afgeleid.

Brenda Russell vormt met haar man Brian  lange tijd een achtergrondzangduo, dat o.a. Elton John en Neil Sedaka vocaal oondersteunt. Sinds de scheiding is ze vooral als soulzangeres actief, maar werkt gedurende haar carrière werkt ze samen met o.a. Diana Ross, Donna Summer, Chaka Khan en Joni Mitchell.

Oleta werd eigenlijk al in 1985 ontdekt door de leden van Tears for Fears, toen ze optrad in een hotelbar te Kansas City. Hier werd ze ook gevraagd om mee te werken aan hun volgende album. Al duurde het nog 4(!) jaar voordat deze verscheen, Curt Smith en Roland Orzabal hielden woord. Zo verscheen ze in ’89 op hun plaat ‘Seeds of love, waarop ze ‘Woman in Chains’ uitvoert, met haar stemgeluid en pianospel. 

Toch is dit niet haar eerste studiowerk, in ’82 en ’83 nam ze al -vrij anoniem- 2 platen op. Orzabal van Tears for Fears neem Adams verder op sleeptouw en is producer op haar doorbraakalbum ‘Circle of One’. Hierop dus ook de cover ‘Get Here’, een grote internationale hit, ook populair bij velen die dierbaren hadden in het conflictgebied tijdens de Golfoorlog in 1991. 

Adams is als zangeres nog wel actief, zo deed ze in 2017 nog mee met de Ladies of soul.

Top 40-notering

Geef een reactie