Adele – Make you feel my love (2008)

oorsprong van Home » Hit en origineel » Adele – Make you feel my love (2008)
Adele – Make you feel my love

Make you feel my love

Aanvankelijk geen grote hit voor Adele, totdat het nummer in diverse talentenshows werd gebruikt in 2009

(o) Dylan, Bob – Make you feel my love (1997). Eigenlijk was het Billy Joel die het nummer in ’97 (als ‘To make you feel my love’) als eerste uitbracht, nog een maand vóór Bob Dylan. Toch krijgt Dylan de credits, aangezien hij het nummer heeft geschreven. Ook gecoverd door onder meer Bryan Ferry en Kelly Clarkson.

De single betekende hier ook Adele’s definitieve doorbraak, nadat singles ‘Chasing pavement’ en ‘Cold shoulder’ het wel redelijk deden. Haar optreden  in “Mooi weer de Leeuw” deed de single ook weer opleven in de hitlijst, maar ook performances in talentshows.  In de Top 40 was een #3-notering echter het hoogst haalbare.

Adele schreef in korte tijd 9 songs om te omschrijven hoe verschrikkelijk haar relatie was. Maar toch dekte het allemaal toch weer niet de lading zoals ze het voor ogen had. Toen haar manager het nummer van Dylan opzette, hoorde ze wat ze zelf had willen schrijven. “It’s weird that my favorite song on my album is a cover, but I couldn’t not put it on there” zei de zangeres erover. Het belandde op haar debuutalbum ’19’ 

Top 40-notering

Translate »
Scroll naar boven