Alok, Sigala & Ellie Goulding – All By Myself (2022)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Alok, Sigala & Ellie Goulding – All By Myself (2022)
Alok scoort opnieuw met bewerking 90’s hit
Alok All by myself original
“Never change a winning formula” moet producer Alok hebben gedacht na het succes van Deep down. Opnieuw werkt hij samen met meerdere artiesten en neem een track uit de 90’s onder handen. Braziliaanse dj/producer Alok (Alok Petrillo) werkte al eerder samen met Ella Eyre, die op haar beurt eerder opnam met Sigala. Zo lijkt het cirkeltje dus weer rond. Het nummer is dus een bewerking van een 90’s track en dus NIET van Eric Carmen’s All by Myself. Bovendien komt de laatste uit de 70’s

Origineel: Depeche Mode – Enjoy the Silence (1990). Het magnus opus van de Britse groep rond Dave Gahan, Alan Wilder, Martin Gore en Andrew Fletcher. In deze atmosferische klassieker bezingt Gahan een relatie waarin gedachten en gevoelens belangrijker zijn dan woorden. De originele demoversie betreft een minimale uitvoering met louter vocalen en een orgel. Wilder stelde voor hier een beat aan toe te voegen, waar de andere bandleden niet meteen enthousiast van werden.

Enjoy the silence original
Het is de hieronder vermelde gitaarriff die Alok gebruikte op ‘All by myself’

Toch geschiedde dit en op verzoek van Wilder kwam daar ook nog de bekende gitaarriff van Gore bij. De laatste zei hierover: “That’s when I came up with the riff. I think that’s the only time in our history when we all looked at each other and said, ‘I think this might be a hit” En dat werd het zeker, een Top 10-hit in geheel Europa en de VS, in ons land #5. Maar veel belangrijker is de eeuwigheidswaarde van het nummer, dat dankzij de iconische videoclip van Anton Corbijn een tijdloze classic is geworden.

Depeche Mode in 2022: Martin Gore en Dave Gahan
Toestemming van depeche mode

Een zeldzaamheid, de overgebleven leden van Depeche Mode die toestemming gaven om Enjoy the Silence te samplen. Het overkwam Alok die graag aan de slag ging met de heilige graal van samples, Alok wilde het gebruiken met het respect dat het nummer verdient. En hier past het krachtige, heldere stemgeluid van Ellie Goulding prima bij.

“It was a pleasure to work with Ellie and Sigala on this track and such a huge honor that the electronic music pioneers Depeche Mode liked it enough to give us the legendary “Enjoy The Silence” sample and let us officially release it. We are all so thrilled with how it came out!” – Alok

Na ‘Hear me now’ (2017) en Deep down is dit de 3e Top 40-notering in ons land voor de Braziliaanse DJ. Als hij 90’s classics op deze manier blijft bewerken, zal dit ook niet de laatste zijn. Luister hieronder naar Alok en zjn All by myself, het origineel, maar óók naar de oorspronkelijke demo-versie van Enjoy the Silence..

Top 40-notering

Alok Sigala en Ellie Goulding – All by Myself
Depeche Mode – Enjoy the Silence
oorspronkelijke demoversie van Enjoy the Silence (1989)

Geef een reactie