Alok & Ava Max – Car Keys (Ayla)

Alok & Ava Max – Car Keys (Ayla)

Wybloemisten.nl - Algemene banners

De 31-jarige Braziliaanse DJ Alok heeft de afgelopen jaren aardig naam gemaakt in de muziekwereld. Met tracks als Deep Down, All By Myself en Work With My Love scoorde hij al hits, allen samenwerkingen. Op Car Keys werkt hij samen met hitzangeres Ava Max, die we kennen van o.a. Sweet but Psycho, Kins and Queens en The Motto (met Tiësto)

Origineel: Ayla – Ayla (Taucher Remix) (1996). Het was de Duitser Ingo Kunzi, die in 1995 met tranceformatie Ayla begon. De remixversie van DJ Taucher is de bekendste en reikte in de Britse charts tot #22. Onder deze naam brengt Kunzi tot 2003 platen uit (bron), verder werkt hij onder de aliassen DJ Tandu, Karuma en Anakin. Met DJ Taucher werkt Kuzi veel samen door de jaren heen, laatste wapenfeiten stammen uit 2015. Dan brengt hij nog singles ‘Kings & Queens’ and ‘Free Yourself’ uit. Even voor de duidelijkheid, hij startte in 1994 onder de naam DJ Tandu met EP ‘Acido’, voordat Ayla het levenslicht zag. Van 2003 tot 2010 -als single ‘Ayla 2010 verschijnt- is er radiostilte.

original Car Keys Ayla

Meerdere songwriters

“I’m the keys to your car, babe
If you lose me then, baby, good luck
I’m the king to your checkmate
Still yours then, oh, baby, you’ve won”

De samenwerking tussen Alok en Ava Max werd duidelijk gemaakt via Instagram, waarbij zangeres Raye naar voren kwam als co-autheur. Daarnaast krijgt ook co-producer Cirkut (o.a. Maroon 5, Rihanna) credits als mede-schrijver. Dan hebben we het hier al over 6 songwriters, inclusief Kunzi en Ralph-Armand Beck (DJ Taucher). Toch zijn er bronnen als deze die nog meer mede-schrijvers noteren, maar de rol van vele namen blijft onbelicht. Maar Ava was in ieder geval razend enthousiast over de samenwerking:  “The process of cutting the record and shooting a video while on tour was a blast, and I’m excited for the world to finally hear it!”. Toch verschijnt het niet op haar laatste album ‘Diamonds & Dancefloors’, dat al eerder in het jaar verscheen. Klagen zal ze allerminst doen, het is immers haar 2e succesvolle samenwerking op rij met een grote DJ, na Tiësto.

Alok heeft het er maar druk mee, want naast zijn muziek heeft hij sinds 2022 zijn eigen filantropische The Future Is Ancestral. Hiermee zet hij zich vooral in voor behoud van het tropische Amazone-gebied. Dit kan hij mooi combineren met de grootste dance-optredens ter wereld, zoals EDC Las Vegas en Tomorrowland. Want dit is de ideale manier om een zeer groot publiek te bereiken met zijn idealen. Wie weet wat zijn single Car Keys hier aan kan bijdragen, luister hieronder zijn hit en origineel..

Top 40-notering

Alok & Ava Max – Car Keys (Ayla)
Ayla (Taucher Remix)

Geef een reactie

Translate »
Scroll naar boven