Alok, Ella Eyre & Kenny Dope feat. Never Dull – Deep Down (2022)

Geplaatst door

Deep Down haalt het beste uit twee verschillende 90’s tracks

Deep down remake 90s tracks
Deep Down is voor de Braziliaanse dj/producer Alok (Alok Petrillo) zijn tweede Top 40-hit, na Hear Me Now uit 2017. De laatste nam hij op met Bruno Martini en Zeeba, nu werkt hij samen met zangeres Ella Eyre. Het nummer is een bewerking van 2 tracks die in de 90’s grote hits waren.
MUSIC MAKER 2023 - Make the music you love

Origineel: The-Bucketheads – The Bomb (1995). Deze track is de reden dat Alok de inmiddels 52-jarige Amerikaan Kenny Dope heeft vermeld. Hij is immers het brein achter The Bucketheads, maar als je de link hierboven opent kun je zien dat hij dit nummer ook op zijn beurt heeft afgeleid van Chicago – Street Player. Nu is het wel zo dat Ella Eyre hier een andere tekst zingt dan “These sounds fall into my mind”. Haar tekst is net anders met “Deep down, swirling through my mind” en “Deep down, wishing you were mine”.

Deep down sample

Origineel: Chrystal Waters – Gypsy Woman (La Da Dee La Da Da) (1991). Zie ook hier. De sample uit Deep Down is een afgeleide van ‘In My Mind’, dat de Amerikaanse DJ/producer Never Dull eerder dit jaar uitbracht met Crystal Waters. Dat baseerde Never Dull dus op Gypsy Woman, de grote hit van Waters, ook bekend van o.a. Destination Calabria. Maar ook op The Bomb van The Bucketheads, een echte mash up, zoals Alok met Deep down later dus ook zou opnemen. Maar dan met de stem van Eyre, maar Never Dull krijgt vanwege het idee dus wel de (mede-)credits. Never Dull is het alter ego van Alberto De Santiago, die In my Mind vooral op TikTok viral zag gaan.

Deep down sample crystal waters

Dat viral gaan op TikTok gebeurt nu dus ook bij Deep Down, nu een paar maanden later. In wezen is het een samenwerking tussen Alok en zangeres Ella Eyre, die al eerder samenwerkte met Rudimental. Dit was in 2013 met de track ‘Waiting All Night’, op ‘Came Here For Love’ werkte ze met Sigala. Wellicht brengt deze samenwerking met flinke scheut 90’s inbreng haar nog wel meer succes. Luister hieronder naar Deep down, maar ook naar de andere hierboven genoemde tracks.

Top 40-notering

Geef een reactie