Alok – Deep in your Love (& Bebe Rexha) (2024)

Geplaatst door
oorsprong van Home » 2020s » Alok – Deep in your Love (& Bebe Rexha) (2024)
Alok - Deep in your love
De 31-jarige Braziliaanse DJ Alok heeft de afgelopen jaren aardig naam gemaakt in de muziekwereld. Met tracks als Deep Down, All By Myself en Work With My Love scoorde hij al hits, allen samenwerkingen. Zijn laatste grote hit was ook al met een zangeres van naam, zo nam hij Op Car Keys op met Ava Max. Nu werkt hij samen met Bebe Rexha op Deep in your Love, een bewerking van een dancetrack uit 2002, maar welke?

Origineel: Planet Funk – Chase the Sun (2001). Deze Italiaanse elektronische groep kreeg vocale hulp van de Finse Auli Kokko en bracht ze in ons land tot #29. De afkomst van de zangeres bezorgde ze tevens een plek (#20) in de Finse charts. Maar opvallend is vooral de lage notering in eigen land (#25) en daarentegen de hoge in de UK (#5). Dat kwam ook tot uiting in de de sportwereld, meer dan op de dansvloer..

Planet Funk Chase the funk

Dat begon met een reclamespot van Sky Sports om PDC-dartwedstrijden te promoten. Al snel klonk het uit stadionspeakers van Australische voetbalclubs Adelaide United en Newcastle Jets. Ook Engelse clubs Sheffield Wednesday (aanvang 2e helft) en Reading (vieren goals) gebruikten de deun van Chase the Sun.

Waar komt de melodie van Chasing the Sun vandaan?

Na deze grote hit was het voor wat betreft het succes in Europa alweer een aflopend verhaal. Opvolger ‘Inside All the People’ bleef vrijwel onopgemerkt, behalve in thuisland Italië. Waar de notering van Chase the Sun daar karig was, zou Planet Funk daar nog meerdere keren de hitlijst bestormen. Dat deden ze in 2003 nog met The Simple Minds, onder de titel ‘One step Closer’. Laatste notering in 2011 was hun verrassende bewerking van Nancy Sinatra’s ‘These Boots are made for Walking’ (#10 Italië). Maar nog even over Chasing the Sun, want de melodie uit deze komt op zijn beurt van een oudere track. Dat gaat om Ennio Morricone‘ s ‘Alla luce del giorno’ (1969), ofwel “Bij daglicht”, dus ook qua thema een raakvlak. Voor echte filmfreaks, dit was de soundtrack bij film ‘Metti, una sera a cena’

"Let me deep in your love
Deep in your love
Deep in your love
Wrap your heart around me"
Alok Bebe Rexha

Alok maakte dus een bewerking van een track, die nog een oudere oorsprong kent. De zang uit Chase the Sun had hij niet meer nodig, daarvoor is dus Bebe Rexha komen opdraven. Je zou zeggen dat deze DJ (#4 in de DJ Mag Top 100 van 2023) geen versterking meer nodig heeft, toch schijnt deze dame nog meer luisteraars te hebben op de streamingsdiensten. Dat heeft zij op haar beurt weer mede te danken aan haar samenwerkingen met David Guetta. Maar goed, luister hieronder naar Alok – Deep in your Love, Chase the Sun en de echte oorsprong van de melodie..

Top 40-notering

Geef een reactie