Alvaro Soler – Sofia (2016)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Alvaro Soler – Sofia (2016)

Alvaro Soler – Sofia

Alvaro Tauchert Soler werd geboren in Barcelona en verhuisde als tienjarige naar Japan. Daarna keerde hij terug naar Barcelona en richtte in 2010 met zijn broer Gregory Tauchert en een studiegenoot Urban Lights op. Deze speelde vooral indiepop, vanaf 2015 gooide de zanger het over een andere boeg met latin pop. Soler breekt in 2015 door met ‘ El mismo Sol’, met opvolger Sofia scoort hij een ware latinclassic, die nog vele jaren mee kan

Origineel: The Mohawks – The Champ (1968). Een kleine sample, meer wordt er niet gebruikt van dit origineel voor Sofia. Het is een kleine uitroep die vanaf het begin door het hele nummer door is te horen. In het origineel is deze alleen in de allereerste seconde te horen. Ook het intro van hiphoptrack ‘Slam’ door Onyx maakt gebruik van The Champ, net als ‘Nikes’ (2016) van Frank Ocean. Maar dit is maar een (zeer) kleine greep van (hiphop-)artiesten die gebruik maakt van deze Mohawks-song. Vooruit, nog een paar: ‘Lookin’ ass nigga’ (2014) van Nicki Minaj en ‘Keepin’ the faith’ (1991) van De La Soul.

Nog meer samples uit The Champ

Op ‘Yesterday’ (2015) van Black Eyed Peas is bijvoorbeeld niet de uitroep, maar het orgeltje te horen. En maakt een nog zeer jonge Salt-N-Pepa op ‘Tramp’ (1986) gebruik van weer een andere sample uit dezelfde song. Het grappige is dat The Champ weer gebaseerd is op Lowell Fulson nummer ‘Tramp’. The Mohawks was een groep sessiemuzikanten rond Alan Hawkshaw, die met zeer grote artiesten werkte. The Champ werd aanvankelijk geen hit, maar reikte -na gebruik van de vele samples- in 1987 alsnog tot #58 in Engeland.

Mohawks champ original sofia

Allesbehalve alleen het origineel voor Sofia dus, het nummer dat Alvaro Soler definitief op de kaart zette. Maar het zal voor Soler meer waard zijn, dat Sofia uiteindelijk zijn grote liefde werd, die wie hij in 2020 huwde. In ons land bereikte de track #11, terwijl het in België, Italië, Zwitserland en Slowakije piekte op 1. Niet nodig om te vermelden dat dit in de Latijns-Amerikaanse landen ook een dikke hit was.

Top 40-notering

Na circa 3 sec is de uitroep “Hey” te horen, die daarna door het gehele nummer klinkt..
Sample is meteen te horen..

Geef een reactie