Anastacia ft Peter Maffay – Just You (2023)

oorsprong van Home » Hit en origineel » Anastacia ft Peter Maffay – Just You (2023)

Anastacia ft Peter Maffay – Just You

Anastacia Just you
In 2012 nam Anastacia ‘It’s a Man’s World’ op, een album met louter covers van mannelijke rockartiesten. Nu doet ze hetzelfde maar dan met liedjes van Duitse pop-/rockartiesten. Zo zingt ze songs van Scorpions, Alphaville, Tokyo Hotel en -verrassend!- Die Toten Hosen. Maar ook de naam Peter Maffay kun je vinden op album ‘Our Songs’, sterker, hij doet zélf mee op Just You

Origineel: Peter Maffay – So bist du (1979). Maffay schreef dit nummer destijds met zijn vaste kompaan Bernd Meinunger voor album ‘Steppenwolf’. Die titel had overigens niets te maken met de gelijknamige Duitse band, die we kennen van ‘Born to be Wild’. Maar deze plaat betekende voor Maffay wel zijn grote doorbraak in Duitsland, waar het tot de hoogste plek kwam. Ook single ‘So bist du’ reikte tot de #1-plek in Duitsland, wat hem in eigen land een supersterrenstatus gaf. Daarbuiten deed de plaat en single weinig tot niets, hier bleef het vooral de zanger van ‘Du’ (1970). Toch pikte ene Benny Neyman het nummer in datzelfde jaar wel op en nam het op als ‘Zo ben jij’. Voor de liefhebber is er ook nog een Zweedse versie uit ’79 van Flamingokvintetten (‘Var Finns du’).

original Just you

Sterk Karakter

De Amerikaanse zangeres Anastacia heeft een bewonderenswaardige carriere opgebouwd met hits als ‘I’m outta Love’ en ‘Left outside alone’. Maar haar loopbaan wordt behoorlijk overschaduwd door gezondheidsproblemen. Zo krijgt ze in 2003 en 2013 de diagnose borstkanker en loop in 2015 een hernia op. Toch krabbelt ze elke keer weer op, wat haar sterke karakter toont. Met album ‘Our Songs’ brengt ze een plaat vol nummers van Duitse makelij in Engelstalige vorm. Na ‘Best Days (cover Die Toten Hosen) en ‘Supergirl’ (cover Raemonn) is dit er de derde single van. Hopelijk krijgt Anastacia na Just you de smaak te pakken qua coverwerk en samenwerkingen. Wie weet neemt zo dan binnenkort wel een duet op met een Nederlandse zanger, maar wie zou hier geschikt zijn?

Geef een reactie

Translate »
Scroll naar boven