André Hazes – Een doodgewone man (2020)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » André Hazes – Een doodgewone man (2020)

André Hazes – Een doodgewone man

Hazes pakt flink uit met deze naar eigen zeggen zeer persoonlijke single. Zijn relatieperikelen vormen het thema en de bijbehorende clip van ruim 8 minuten is zeker spraakmakend. De zelfmoordpoging in het zwembad is niet werkelijk gebeurd maar moet wanhoop tonen

Origineel: Ozzy Osbourne – Ordinary man (2020). De godfather of heavy metal maakt al een halve eeuw muziek en brengt begin 2020 deze nieuwe single uit van zijn gelijkgetitelde album. Op de track maakt Osbourne gebruik van zeer aanstaande figuren uit de muziekwereld. Op de ballad zijn naast Elton John (zang, piano), Slash (gitaar), Duff McKagan (bas) en Chad Smith (drums) te horen. Ofwel Ozzy (Black Sabbath), Elton, een scheut Guns n’ Roses en Red Hot Chili Peppers bij elkaar! Dat levert in de Amerikaanse Billboard Hot_Rock_Songs een #4 op, verder krijgt de single weinig radio-airplay. Dat Ozzy probeert mee te gaan met de tijd blijkt wel uit andere samenwerkingen met Post Malone en Travis Scott. Het is voor the Prince of Darkness zijn eerste solowerk in 10 jaar (‘Scream dateert alweer van 2010).

Ordinary man

Van Ordinary Man tot Doodgewone Man

Andre Hazes bewerkte het origineel tot ‘Een doodgewone man’ uit voor vriendin Monique Westenberg, met wie hij sinds enkele maanden weer samen is. Deze in de media breed uitgemeten soap zette Hazes’ muziek behoorlijk in de schaduw. De zanger had aan 3 minuten te kort om zijn tekst te kunnen verwerken, beduidend meer dan Ordinary Man (5:02min). Qua thematiek heeft het wel veel raakvlakken met die van Hazes Sr., die had een breed reportoire breaknummers. “Dit is mijn publieke biecht. En mijn eerherstel voor Monique.”

In de opvallende clip laat Hazes zichzelf door een acteur spelen, want de zanger vindt de beelden te confronterend. Toch is het nummer, dat uitmondt in een rocknummer met scheurende gitaren ook één met met positieve toekomstblik. Het wilde artieatenbestaan hoopt Hazes nu achter zich te hebben gelaten. In zowel ons land als onze zuiderburen belandt het nummer gelijk op #1 in de i-tuneslijst. Luister hieronder naar Een Doodgewone Man en origineel Ordinary Man..

Top 40-notering

Geef een reactie