André Rieu & Emma – Voilà (2023)

Geplaatst door
oorsprong van Home » 2020s » André Rieu & Emma – Voilà (2023)

André Rieu & Emma – Voilá

André Rieu & Emma - Voilá
In augustus 2023 geeft de 15-jarige Emma Kok een gastoptreden tijdens de Vrijthof-concerten van André Rieu met het nummer Voilà. De video gaat online viraal en besluit het duo om hun versie van het nummer op single uit te brengen. Het is niet de eerste keer dat Rieu de hitlijst in ons land bestormt. Zo was ‘The Second Waltz’ in 1994 een Top 5-hit die liefst 28 weken in de Top 40 stond

Wybloemisten.nl - Algemene banners

Origineel: Barbara Pravi – Voilà (2021). Deze Française met Servische en Iraanse roots werd met dit lied 2e bij het Eurovisie Songfestival achter Italië (Måneskin). Het kwam daarna uit op single, maar reikte hier niet verder dan de Tipparade, in België kwam het tot #26. Toch konden Top 2000-stemmers in ons land het nummer goed waarderen, want in 2022 kwam het tot een 262e plek.

Origineel Voilà originale

Toch was dit niet het eerste wapenfeit van Pravi, die in 2016 een lied mocht vertolken in Duits-Zwitserse film ‘Heidi’. Ze vertolkte voor de Franse uitgave ‘On m’appelle Heidi’. Een jaar later verscheen haar eerste solosingle ‘Pas grandir’, voordat ze zich ging richten op allereerst het Junior Songfestival en vervolgens het Eurovisie Songfestival. Haar meest recente werk verscheen dit jaar met de EP ‘Les prières – guérir’.

Tientallen miljoenen views

Het optreden van Emma Kok bij Rieu zorgden na het concert op social mediakanalen als YouTube en TikTok voor tientallen miljoenen views. Dat het lied zo snel viraal ging, was reden genoeg om het ook als single uit te brengen. Maar dat was nog niet alles: ze ontving zelfs een berichtje van Barbara Pravi zelf. Ze noemt het ‘een van de hoogtepunten’ van de afgelopen dagen. ,,Ze heeft het ook op haar socials gedeeld. En ik ben een groot fan van haar, dus dat was echt gaaf.”

Maar hoe kwam deze nog vrij onbekende zangeres op het podium bij Rieu terecht? In 2021 won Emma het vooralsnog laatste seizoen van The Voice Kids. Dit jaar kwam ze ook in de SBS-show Ministars als winnaar uit de bus, dat opent dus de juiste deuren. Nu mag Emma zelfs mee op wereldtour met André en zijn orkest, dat in januari van start gaat. Niet gek voor een 15-jarige zangeres, maar dat geldt natuurlijk ook voor een 73-jarige orkestleider! Al moet gezegd dat hits niet nieuw zijn voor hem, zo scoorde hij dikke hits in 1994/1995 met The second Waltz’ en ‘Geen House maar Strauss’.

Luister hieronder naar de uitvoering van Emma met Rieu + orkest en het origineel van Voilà.

Top 40-notering

Geef een reactie