Anyma ft. Meg Myers – Running (2022)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Anyma ft. Meg Myers – Running (2022)

Running is een remix van een cover 80’s classic

Anyma remake Running up that hill
Anyma, pseudoniem van Mateo Milleri is een opkomende naam binnen het technogenre. Na een remix van Moby-nummer ‘My Only Love‘ volgde EP ‘Sentient’. Maar wellicht is zijn rol als wederhelft in het danceduo Tale of Us wat meer in het oor springend. Voor veel liefhebbers van dance zal dit zo zijn, zo stond het duo in de Gashouder tijdens het ADE/Awakenings (2021). Hier neemt de Italiaan de cover van singer/songwriter Meg Myers onder handen en voegt wat BPM’s en arpeggio’s toe. Onder het verhaal achter de remake van Running up that hill

123tuinposter.nl: een tuinposter in elk mogelijk formaat

Origineel: Meg Myers – Running up that Hill (2019). Anyma’s remix is er één van de versie van Myers, dat op haar beurt natuurlijk een cover is van Kate Bush. Deze classic van Kate Bush uit 1985 klinkt met verontrustende synthklanken en indrukwekkende ritmes behoorlijk uniek binnen de popindustrie. De tekst gaat over het fragiele van een relatie tussen een man en vrouw, zo verklaarde Kate zelf: “It’s saying if the man could be the woman and the woman the man, if they could make a deal with God, to change places, that they’d understand what it’s like to be the other person and perhaps it would clear up misunderstandings. You know, all the little problems; there would be no problem.”

Oorspronkelijk andere titel

De oorspronkelijke titel was ‘Deal with God’, maar met deze titel zou dit in vele landen een radioboybot betekenen. Dus dat ging niet door en verscheen het als eerste single van album ‘Hounds of Love’, waarop ook ‘Cloudbusting’. In ons land belandde het op #6, in de UK en Duitsland kwam het drie plekken hoger. Het nummer is zeker (lees: geregistreerd) tientallen malen gecoverd, slechts door enkele prominentere namen. Zo kwamen in 2003 coverversies uit van zowel Placebo en Within Temptation (#13 Top 40). Nieuwsgierigen kunnen nog een luisterpoging wagen aan die van Tiffany (I Think we’re alone now) uit 2010.

Liever geen covers voor Meg, of..

Singer/songwriter Meg Myers timmert nu ruim 10 jaar aan de weg in het alternatieve circuit. Vergelijkingen met Fiona Apple en Sinéad O Connor heeft de pers al gemaakt, zelf noemde ze al Enya. Het rauwe randje zal ongetwijfeld komen doordat ze ook veel luisterde naar Nirvana en Alice in Chains. Met Running up that Hill bereikte ze in 2019 de hoogste positie in de Billboard Alternative Hot 100.

Running op that hill cover

Myers, die prima in het rijtje zangeressen als Lykke Li en St. Vincent past, was nooit zo’n liefhebster van coversongs. Totdat ze Running up that Hill hoorde: “Well, then I discovered Kate Bush’s ‘Running up that Hill,’ which for years has resonated with my soul like nothing ever before.” (bron). En nu is er dus een remix van de versie van Meg Myers..

Meg Myers running up that hill
Meg Myers

Naast de grootsheid van dit nummer kunnen we niet onverschillig staan ​​tegenover Walking dat het nummer op deze single vergezelt. Een track die ons vraagt ​​om tot rust te komen na de intense spirituele beweging van ‘Running’. Maar de remake van Running up that hill levert veel enthousiasme op de dansvloer op, voor de 2e week voert het de Worldwide Club20 aan.

Geef een reactie