Arcade Fire – Everything now (2017)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Arcade Fire – Everything now (2017)
Single van het gelijknamige 5e album van deze Canadese indieband. Naast wat bandleden tekenden Thomas Bangalter (Daft Punk) en Steve Mackay (Pulp) voor de productie

(o) Francis Bebey – The Coffee Cola Song (1982). Hij was al vroeg in staat om allerlei instrumenten te spelen, van gitaar tot dwarsfluit. Toen deze Kameroenees in de jaren ’50 naar Parijs vertrok had hij een duidelijk doel. Hij wilde met westerse technologie de Afrikaanse cultuur onder de aandacht brengen. Naast het schrijven van romans en poëzie besloot Bebey ook muziek op te gaan nemen.

Vanaf 1969 mengde hij Kameroenese Makossa met jazz, klassieke gitaar en pop. Naast percussie waren de gitaar en de fluit veel terugkerende elementen. The Coffee Cola Song verwees naar de symfonische rock zoals Pink Floyd en Yes. Het in ‘Everything now’ gebruikte sample is het fluitgeluid dat echter niet door Francis maar door zijn zoon Patrick is gespeeld. Francis overleed in 2001 op 71-jarige leeftijd en heeft de versie van Arcade Fire dus niet meer kunnen horen.

Top 40-notering


Geef een reactie