Ariana Grande – 7 Rings (2019)

oorsprong van Home » Hit en origineel » Ariana Grande – 7 Rings (2019)

Ariana Grande – 7 Rings

Muurteksten - niet alleen muurteksten(o) Patricia Neway – My favourite things (1959). Uit de wereldberoemde musicalversie van “The Sound of Music”, geschreven door Richard Rodgers en Oscar Hammerstein II. De bekendere versie komt uit de filmversie (1965) met de stem van actrice Julie Andrews. 4 Jaar daarvoor nam dezelfde Andrews het lied al eens op in tv-show The Garry Moore Show. Hieronder zijn de oorspronkelijke en de filmversie te horen.

In de film speelt Andrews personage Maria, die tijdens de Tweede Wereldoorlog zorgt voor de kinderen van von Trapp. Zij biedt de kinderen, die zeer streng door vader zijn opgevoed, om olk te zingen en plezier te hebben. Zo leert ze de kinderen het lied “These are a few of my favorite things”.

Dat melodielijn van 7 Rings origineel af stamt van het Sound of Music-lied is wel duidelijk. Maar de tekst en het thema zijn duidelijk anders. Zo verandert tekstdeel Raindrops on roses and whiskers on kittens. Bright copper kettles and warm woolen mittens.’ in Yeah, breakfast at Tiffany’s and bottles of bubbles. Girls with tattoos who like getting in trouble.

De titel verwijst naar de diamanten verlovingsringen die Ariana eind vorig jaar kocht voor zichzelf en zes vriendinnen. Zij schreven ook bijna allemaal mee aan ‘7 Rings’.

Nu is er nog een kaper op de kust, namelijk Josh Stone (niet verwarren met zangeres Joss Stone). Die beweert dat Grande plagiaat pleegt van zijn nummer ‘You need it, I got it’ (2017). Die gelijkenis kan ik als schrijver noch beamen, noch ontkennen en laat deze aan de liefhebber en de rechter.

Top 40-notering

Toch is onderstaand de enige echte original:

Translate »
Scroll naar boven