Armin van Buuren & Goodboys – Forever (Stay with me) (2024)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Armin van Buuren & Goodboys – Forever (Stay with me) (2024)
Van buuren forever
Al jaren staat deze DJ uit Leiden in de top van de dancescène. Toch heeft hij het werkethos van een fanatiekeling die zich nog moet bewijzen. Van Buuren brengt Forever uit met het Britse duo Joshua Grimmett and Ethan Shore, ofwel Goodboys (Bongo cha cha). De melodie, ook het vocale deel, is afkomstig van een track van 34 jaar oud

Origineel: Guru Josh – Infinity (1989). Een classic in de ravetijd van de housemuziek door de Brit Paul Walden, ofwel Guru Josh. Het verhaal wil dat Walden nog in een rockband (Joshua cries Wolf) speelde. Na een ervaring met ecstacy besloot hij zich toe te leggen op (acid-)housemuziek, dat sterk in opkomst was. Met saxofonist Mad Mike uit zijn oude rockband extraheerde hij het saxofoonspel en liet 500 exemplaren drukken van de track. Maar dance met saxofoon dat zagen toch weinigen zitten, dat gold echter niet voor Haçienda-DJ /Mike Pickering. (Bron)

Nadat Pickering het opnam in zijn playlist, volgden radiostations en niet alleen in de UK. Halverwege 1990 staat het nummer in praktisch heel Europa en Australië hoog in de hitlijsten, in ons lang bereikt het #3. Toch blijft een echte opvolger uit, volgende single ‘Whose law (Is it anyway?)’ haalt nog ternauwernood de Tipparade. Walden vestigt zich vlak daarna als beeldend artiest op Ibiza, waar hij lang vrij anoniem kan leven.

Infinity
Guru Josh (2012)

2e Edit in 2 jaar tijd

Toch vormt hij vanaf 2007 met Anders Nyman en Darren Bailie The Guru Josh Project en treedt weer op. Een remix van Duitse DJ Klaas brengt Infinity in 2008 weer volledig tot leven en blijkt nog succesvoller dan origineel. In ons land komt het tot #2, in België, Denemarken en Frankrijk reikt het zelfs tot de bovenste positie. Eind 2015 bereikt ons het slechte bericht dat Guru Josh -na een lang alcohol- en drugsverleden- zelfmoord had geplaagd. Hij werd 51 jaar.

In 2022 maakte een nieuwe generatie al kennis met de kenmerkende melodie dankzij Willy William en zijn Trompeta. Met zijn hit reikte hij nét zo hoog als de oorspronkelijke Infinity. Nu is het dus Armin van Buuren met Forever die concullega Tiësto hits aan de lopende band ziet scoren. Het lijkt er op dat hij niet te ver achter wil blijven op hitgebied.

Top 40-notering

Geef een reactie