Aswad – Don’t turn around (1988)

Geplaatst door

oorsprong van Home » Hit en origineel » Aswad – Don’t turn around (1988)

origineel Don't turn around
Diane Warren en Albert Hammond (van o.a. The Free electric train) schreven dit nummer, bedoeld als rockballad. Toch was Warren zeer verguld met deze reggaeversie van ‘Don’t turn around’.

Origineel: Tina Turner – Don’t turn around (1986), b-kant van “Typical male”. Zoals al eerder vermeld schreven Warren en Hammond dit nummer, beide met een grote staat van dienst. Warren was voordat ze dit nummer schreef als songwriter net doorgebroken met ‘Rhythm of the Night’ van DeBarge. Ze bleek enorm teleurgesteld dat ‘Don’t turn around’ Tina’s album Break every rule niet haalde.

original version Don't turn around
Typical Male + B-kant..

Aswad scoorde een dikke hit met hun versie, terwijl ze tijdens hun (destijds) 13-jarige bestaan nog geen hit hadden gescoord. Het was overigens niet Tina’s versie die de groepsleden overhaalde het nummer te coveren, maar die van r&b-zanger Luther Ingram. In Engeland en Nieuw-Zeeland behaalde het de hoogste positie, in ons land #5 en België #6. Andere covers kwamen van o.a. Bonnie Tyler, die haar versie in 1988 opnam, op zich niet bijzonder. Ware het niet dat Tina Turner in 1989 een nummer van Bonnie coverde en niet de minste.  Later zou ook Zweedse formatie Ace of Base nog een succesversie uitbrengen in 1993 (#7 in NL).

Ace of base don't turn

Maar veel mensen zullen het nummer wel kennen, maar het origineel van Don’t turn around niet, beluister hieronder.

Top 40-notering

Geef een reactie