ATB & Topic x A7S – Your Love (9PM) (2021)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » ATB & Topic x A7S – Your Love (9PM) (2021)

2021 Versie 9PM van ATB

9PM nieuwe versie ATB Your Love
ATB staat (nog steeds) voor Andre Tanneberger, DJ en producer. In 1998 scoort hij er al mee onder de titel ‘9PM (Till I Come)’. Na de daaropvolgende singles ‘Don’t Stop’ en ‘Killer’ stopt de act in 1999. Ruim 20 jaar later is Tanneberger terug in de spotlights

(o) Rickie Rich & Julio Posadas ft. Yolanda Rivera – The way you make me feel (1998). Even voor alle duidelijkheid, deze track bevat de sample die is gebruikt in de 1998-versie en niet meer gebruikt is in de 2021-versie. De vocale sample met tekst “Till I come”. van Rivera is meerdere malen te horen. Wat deze tekst suggereert, wordt ook zeker wel bedoeld, getuige de rest van de tekst. Andere De vocale passages uit dezelfde track zijn in die andere hit van ATB (‘Don’t stop’) te horen. Er zal aan dit nummer dan ook geen aparte aandacht op deze site worden gericht.

Ricky Rich is een Spaanse DJ, die al op 13-jarige leeftijd oo Mallorca plaatjes draaide. Als hij na een paar jaar draaien bij BCM terecht komt, lijkt zijn ster rijzende. Zo staat hij achter de draaitafels naast o.a. Paul Oakenfold, Carl Cox, Roger Sanchez en Sister Bliss (Faithless). In deze club ontmoet hij Julio Posadas, met wie hij in Spanje een dikke hit scoort met ‘I Like this’. Onder de naam Ferrerons (zijn echte achternaam) maakt hij nog een remix van 9PM.

9PM original

9PM 22 jaar later

Voor André Tanneberger moet dit weer een terugkeer zijn in de charts al zal het niet makkelijk zijn de eerste versie van 9PM te overtreffen. Die belandde in 1999 op #1 in de UK en Ierland, maar haalde ook in België en Denemarken de top 5. In ons land was #11 ook niet gek, maar zal #14 in thuisland Duitsland toch zijn tegen gevallen. De nieuwe versie bevat nieuwe vocaken van Zweedse zanger A7S. Duitse producer Topic heeft met zijn hulp en die van landgenoot Tanneberger dus deze nieuwe track gepresenteerd.

Top 40-notering

Deze 2021 versie is een afgeleide van 9PM (Till I come), maar heeft dus in feite niets te maken met de Ricky Rich-track
Vocale sample is door het gehele nummer te horen
Sample komt van fragment, te horen bij 3:00min.

Geef een reactie