Ava Max – Million Dollar Baby (2022)

Geplaatst door
Ava Max – Million dollar baby
origineel Ava Max Million Dollar baby
Twaalf weken stond Ava Max in de Tipparade met Million Dollar Baby. Het leek er sterk meer op dat de 28-jarige Amerikaanse de Top 40 niet zou halen met deze track. Twee weken geleden kwam zelfs opvolger ‘Weapons’ de Tipparade in. Desondanks komt Million Dollar Baby alsnog binnen en kan de zangeres van Albanese roots alsnog een hit bijschrijven Maar die melodie in de nieuwe euforische nieuwe pop-/dancetrack van Ava, die komt toch wel erg bekend voor..

Origineel: LeAnn Rimes – Can’t Fight the Moonlight (2000). Het muzikale uithangbord van bioscoopfilm ‘Coyote Ugly’. LeAnn bezingt hier het magische gevoel onder het maanlicht als er romantiek in de lucht hangt. Net als haar grootste hit ‘How do I Live’ schreef Diane Warren ook dit nummer. Warren schreef nog 3 nummers voor de film, allemaal gezongen door Rimes. De hoofdrol in de film is voor Piper Perabo, met wie Rimes het podium deelt in een scene. Het nummer is een groots succes en belandt in ons land, België, UK en Australië op #1. In het laatstgenoemde land was het zelfs de bestverkochte single van 2001. De zanglijn uit het refrein van Ava Max’ Million Dollar Baby heeft ze dus van Can’t fight the Moonlight. Dianr Warren staat ook keurig vermeld als co-autheur.

original Million Dollar baby

Max kreeg LeAnns goedkeuring, want op TikTok hielp zij mee om Million Dollar Baby te promoten. Ze is in een filmpje te zien, waarin ze meerdere outfits uitprobeert, maar eindigt in een bijzondere combinatie. Rimes draagt namelijk dezelfde slanglederen broek en topje, zoals ze die 22 jaar geleden droeg (op het nummer van Ava)! Muzikale waarde 0, maar wellicht leuk voor de liefhebbers, zie hier, waar ze zelf de tekst “My Coyote dream came true!!” aan toevoegde. Maar nog even voor alle duidelijkheid, Ava Max’ ‘Million Dollar Baby’ bevat dus géén sample maar een interpolatie van de zanglijn uit ‘Can’t fight the Moonlight’. Luister hieronder naar de beide versies en vergelijk.

Top 40-notering

en de original..

Geef een reactie