Bebe Rexha & David Guetta – One in a Million (2023)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Bebe Rexha & David Guetta – One in a Million (2023)

Bebe Rexha & David Guetta – One in a Million

Guetta Rexha One in a million remake
Vaak kwam Guetta in onze eigen hitlijst niet verder dan #2, totdat hij met zangeres Bebe Rexha ‘I’m Good (Blue) uitbracht. Maar liefst 11 weken stond de track met Rexha op #1, dus waarom niet een nieuwe samenwerking tussen de twee. En wederom hebben we hier te maken met een remake, ditmaal van een eigen track van Guetta

Wybloemisten.nl - Algemene banners

Origineel: David Guetta ft. Kelly Rowland – When Live takes over (2009). Toen Rowland, Beyoncé en Michelle Williams (2005) stopten met Destiny’s Child, lag ook een solocarrière voor Rowland in het verschiet. Daar haar achtergrond meer in het r&b-genre lag, was een (EDM-)danceknaller niet voor de hand liggend. Ze had reeds 2 soloplaten op de markt gebracht, die naast r&b- en hiphopinvloeden ook rockelementen bevatten. Maar dit genre was toch wel nieuw voor de zangeres.

Origineel One in a million

David Guetta gebruikte in 2008 al een instrumentale versie tijdens zijn livesets, iets wat mevrouw Rowland wel kon bekoren. Ze vroeg Guetta om toestemming hier vocalen aan toe te voegen. Daar had Guetta geen bezwaar tegen, sterker nog, met Frédéric Riesterer produceerde hij een nieuwe (backing) track waar Rowland’s vocalen prima bij zouden passen. Met het Australische songwritersduo Nervo schreef ze de tekst en een wereldhit was geboren. Critici maakten vanwege het pianodeuntje en de handclaps al snel de vergelijking met ‘Clocks’ van Coldplay. Hoewel het duo in Europa (UK en België #1, NL #2) een dikke hit scoorde, kon de track in de VS (#76) op minder waardering rekenen. Toch riep Amerikaanse Billboard het nummer uit tot beste dance-pop samenwerking in 2013.

Guetta Rowland When love takes over

Scoren aan de Lopende Band

Hits scoren lijkt voor de Franse DJ een formaliteit geworden, nu lijkt Guetta ook met One in a Million te gaan scoren. Toch had hij maar liefst 60(!) Top 40 hits nodig om uiteindelijk toch de bovenste plek te behalen. Dat lukte hem dus met I’m Good, maar of dát de reden was voor een snel daaropvolgende samenwerking is onduidelijk. Nu lijken hits van zowel David als Bebe bijna als van de lopende band te komen. Toch bracht de zangeres in april 2023 nog haar 3e album ‘BEBE’ uit waarop samenwerkingen met Snoop Dogg en Dolly Parton. De ’70’s (country- en disco-)invloeden zijn minder voor de hand liggend als de met Guetta uitgebrachte One in a Million.

Overigens heeft Rexha wel zelf een tekst voor deze track geschreven en is de inbreng van Rowland en Nervo dus 0. Vergelijk de 2 nummers met elkaar en merk op dat het tempo in One in a Million beduidens hoger ligt.

Top 40-notering

David Guetta & Bebe Rexha – One in a Million
En de oorsprong van de remake

Geef een reactie