Bennett – Vois sur ton Chemin (techno mix) (2023)

oorsprong van Home » Hit en origineel » Bennett – Vois sur ton Chemin (techno mix) (2023)

Bennett – Vois sur ton Chemin

Vois sur ton chemin
Duitse dj en producer Bennett Bertram is beter bekend onder zijn voornaam Bennett. Hij timmert nog maar een paar jaar aan de weg als hij vorige maand met dit nummer viral gaat op TikTok. Het is een bewerking van een filmmuziekstuk

Origineel: Bruno Coulais – Vois sur ton Chemin (2004). Coulais verzorgt alle muziek in Frans-Zwitsers-Duitse musical- en dramafilm ‘Les Choristes’. De film ‘La Cage aux Rossignols’ uit 1945 staat model voor de verhaallijn van het door Christophe Barratier geregisseerde cinenastuk. Het kreeg in 2004 nominaties voor een Oscar voor beste niet-Engelstalige film en Oscar voor beste originele nummer in 2004. Het was het Bulgaarse Symfonie Orkest dat de muziek uitvoerde, stemmen waren afkomstig van Les Petits Chanteurs de Saint-Marc. De zangstemmen klinken bepaald niet op elkaar afgestemd, het rammelt nogal. Maar laat dit net de bedoeling zijn geweest, ze portretteerden immers beginnende koorknapen uit een weeshuis.

Original Vois sur ton Chemin

De eerder genoemde Oscarnominatie voor “Best Original Song” gold voor het lied Vois sur ton Chemin. Dat droeg de organisatie overigens aan als ‘Look to your Path’. Niemand minder dan Beyoncé vertolkte het (als ‘Look to your Path’) met the American Boychoir bij de Academy Awards (2005). Christina Aguilera gebruikte in 2006 nog een sample hieruit voor haar nummer ‘Oh Mother’.

Miljoenen streams

Bennett laat veel van de oorspronkelijke uitvoering intact, al rommelt hij wel met de vocalen. Op een bepaald moment laat hij een technobeat los in zijn track en krijgt het een heel ander karakter. Het is wederom Tiktok dat als medium bijdraagt aan de populariteit van de remix door de Duitse DJ uit Koblenz. Hij besloot het in juli up te loaden en leidde binnen een week al tot 4,5 miljoen streams.Het haalde al de Duitse (#6), Zwitserse en Oostenrijkse charts reeds, zal ons land volgen voor deze remix?

Top 40-notering

Geef een reactie

Translate »
Scroll naar boven