Björk – It’s oh so quiet (1995)


oorsprong van Home » Hit en origineel » Björk – It’s oh so quiet (1995)
Björk – It’ oh so quiet

It's oh so quiet

IJslandse zangeres, geboren als Björk Guðmundsdóttir, maakte van 1986 -1992 deel uit van de groep Sykurmolarnir (ook bekend als Sugarcubes). Vervolgens begint de excentrieke zangeres een succesvolle solocarrière, It’s oh so quiet is wel haar bekendste track

(o) Horst Winter – Und jetzt ist es still (1948). Geschreven door Oostenrijkse componist Hans Lang en de tekst komt van Erich Meder. Bekend door de Engelse vertaling door Bert Reisfeld, uitgevoerd door Amerikaanse actrice en zangeres Betty Hutton uit 1951. Daartussen zat ook nog een Franstalige uitvoering onder de titel ‘Tout est tranquille’ door Ginette Garcin en Jacques Hélian Orchestra. De versie van Hutton is tot 1995 de bekendste versie en verschijnt oorspronkelijk als ‘Blow a fuse’.

it's oh so quiet original

Het idee om Björk ‘It’s oh so quiet’ te laten opnemen ontstond in de tourbus. Componist/toetsenist Guy Sigsworth liet dit nummer weleens horen tijdens het touren. De IJslandse zangeres zag het meer als een grap, maar deze grap leidde wel tot haar grootste hit. Een nummer 4-positie in Engeland, #6 in Australië, #1 in IJsland (uiteraard) en plek 25 in ons land. Maar Björk hekelde het feit dat haar grootste hit een flauwe cover was (dat vond ze zelf althans). Zo weigerde ze het nummer op te nemen in de tracklist van haar Greatest Hits-album in 2002. Misschien had men dit al in de gaten kunnen hebben tijdens de opname van de track. Men had een studio, inclusief orkest, gehuurd voor 3 uur. Een kwartier voor het verstrijken van deze, kwam de zangeres binnen en zong het in 2 takes in.

Top 40-notering

Originals - De Oorsprong van de Hits