Black Eyed Peas ft Ozuna & J Rey Soul – Mamacita (2020)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Black Eyed Peas ft Ozuna & J Rey Soul – Mamacita (2020)

Mamacita

Cardpile
Mamacita
Jessica Reynoso ofwel de Amerikaans/Filippijnse J Rey Soul deed al eerder mee bij een Black Eyed Peas concert. Nu staat ze als featured artist genoteerd, dus of ze daadwerkelijk opvolgster is van Fergie is nog onduidelijk

Origineel: Madonna – La isla Bonita (1987). Meerdere melodielijnen zijn toegepast op de nieuwe Black Eyed Peas-single, zodat Madonna en Patrick Leonard als medeschrijvers zijn vermeld. Ook is er in de tekst de kleine verwijzing “Qué bonita, mamacita” over de bekende melodie heen. Leonard is lange tijd iemand met wie Madonna samenwerkt, op albums ‘True Blue’, ‘Like a Prayer’ en ‘Ray of Light’. La isla Bonita is de eerste song met latin-invloeden, met Cubaanse percussie, Spaanse gitaar en Maraca. De Spaanse gitaar is ingespeeld door Bruce_Gaitsch, die ook meeschreef aan het nummer. Hij vood het aanvankelijk aan bij Michael Jackson voor diens album ‘Bad’. Nadat dit afketste kwam Gaitsch bij Madonna en Leonard terecht. Het levert de Queen of Pop een wereldwijde top 10-hit op, in ons land blijft het steken op #2.

Mamacita

Voor Will.i.am en zijn kompanen Taboo en apl.de.ap zaak om met deze single weer het grote publiek te bereiken. Met zangeres Fergie was Black Eyed Peas een ware hitmachine met hits als ‘Where’s the love’ en ‘I gotta feeling’. Singles van de laatste jaren haalden bij lange na niet de status van eerder werk, met single Ritmo als voorbeeld. Black Eyed Peas laat niets aan het toeval over en heeft naast J Rey Soul ook Ozuna ingezet. Deze Puerto Ricaanse reggaetonster heeft al met 3 albums de Billboard_Top_Latin_Albums aangevoerd. Hij lijkt samen met landgenoot Daddy Yankee het genre stevig te vertegenwoordigen. Mamacita is aanstekelijk genoeg om één van de bepalende zomerhits voor 2020 te worden, zoals La isla Bonita dat 33 jaar eerder was. Aan de nieuwe stem van “Fergie de 2e” zal het zeker niet liggen.

Geef een reactie