Blackstreet – No diggity (1996)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Blackstreet – No diggity (1996)

Blackstreet – No Diggity

No diggity
Blackstreet, R&B groep, opgericht in 1991 door onder meer producer Teddy Riley. sample uit:

(o) Bill Withers – Grandma’s hands (1971). Het intro met het kenmerkende geneurie van Withers is gedurende de gehele track van Blackstreet te horen. In het slechts 2 minuten rond durende nummer bezingt de zanger zijn oma vanuit zijn jeugdjaren

“Grandma’s hands
Used to hand me piece of candy
Grandma’s hands”

Hij denkt dus met weemoed terug aan de hand van de acties van haar handen. Het zou ook het favorite nummer zijn van de op 30 maart 2020 overleden zanger. “If I get to heaven I’ll look for/Grandma’s hands.”

Original no diggity

Twijfels over No Diggity

No Diggity komt van de hand van Teddy_Riley, singer/songwriter, producer, maar ook oprichter van Blackstreet. Riley bood het nummer aanvankelijk aan bij zanger Aaron Hall, met wie hij in formatie Guy opereerde. Hall zag het nummer niet zitten en bood Riley het aan bij de leden van Blackstreet. Die stonden op het punt van stoppen en wilden nog één keer knallen. Maar ook zij zagen het nummer niet zitten en zo kwam het dat Riley het eerste couplet van vocalen voorzag.

Ook rapster Queen Pen rapt nog een stukje mee. Dr. Dré tekende voor de produktie en had voor de beat aanvakelijk in gedachten voor een track voor rapper 2Pac. Die zou met album ‘All eyez on me’ zijn debuut maken voor het Death Row label van Suge Knight. Dr. Dré verliet dit label echter en bood de “muzikale schets” aan bij Riley. Zo kwam No Diggity totstand en bracht de groep het grootste succes met een #1-notering in de States. In ons land werd een verdienstelijke plek 4 bereikt en waren de Blackstreet-leden enthousiaster dan voor de release.

Lucas & Steve

Lucas Steve No Diggity

Nu, 24 jaar later, hebben Lucas & Steve toestemming gekregen om het legendarische nummer in de remix te gooien en er een 2021-versie van te maken. De leden van Blackstreet waren zelfs zo enthousiast over deze versie dat ze de zang opnieuw opnamen. 

Top 40-notering

Geef een reactie