Blige, Mary J – No more drama (2001)


oorsprong van Home » Hit en origineel » Blige, Mary J – No more drama (2001)

Mary J. Blige – No More Drama

No more drama sample

No more Drama was de 3e single van Mary J.’s gelijknamige album, bereikte in zowel ons land als VS #15. In België(#6) en UK(#9) werd wel de Top 10 gehaald, maar grote hit van het album blijft toch ‘Family Affair’. De pianosample komt is afkomstig van:

(o) Barry DeVorzon  &Perry Botkin Jr. – Nadia’s Theme, lied werd gebruikt TV-soapopera “The Young and the Restless” (1971). In ‘No more drama’ noemt Blige zichzelf “young and restless”, als knipoog naar de sample. Het nummer heette aanvankelijk ‘Cotton’s Dream’, na de Olympische prestaties van Roemeense turnster Nadia Comăneci werd dat ‘Nadia’s Dream’. Oorspronkelijk nam het duo het instrumentele nummer op voor de film Bless the Beasts and Children. Na de montage van het lied door ABC-programma Wide World of Sports krijgt het een nieuwe release en wordt in de VS en Canada een Top 10-hit (resp #8 en #6). Verschillende artiesten hebben zich ook hieraan gewaagd, waaronder The Ventures, maar ook David Hasselhoff.

original sample no more drama

Botkin had voor die tijd nog nooit van Blige gehoord, totdat hij iemand van de platenmaatschappij trof met de melding van “writing credits”. 

“These days, I’m completely removed from pop music — except when [royalty] checks arrive.” verklaarde een tevreden Botkin.

No More Drama is geschreven door Jimmy Jam en Terry Lewis en gaat over moeilijke tijden doorstaan en afstand nemen van pijn, iets dat op Blige wel van toepassing was (drugsverslaving en huiselijk geweld). Eigenlijk was het geschreven voor haar 4e album ‘Mary’ (1999), maar de zangeres stond erop dat het de titeltrack zou worden van haar volgende album.

Top 40-notering

Originals - De Oorsprong van de Hits