Bløf – Zachtjes zingen (2018)

oorsprong van Home » Hit en origineel » Bløf – Zachtjes zingen (2018)
Bløf – Zachtjes zingen

KEYMUSIC.NL

Zachtjes zingen

Hoewel de titel het niet vermeldt, betreft dit toch echt een remix van Giraff, de samenwerking van Adriaan Persons en Nick Ribbens. Persons scoorde in 2017 zijn eerste Top 40-hit als lid van Rondé, waar hij toetsenist is

(o) Bløf – Zachtjes zingen (2017). Het nummer staat dus op album ‘Aan’, waarop ook singles ‘Wereld van verschil’ (met Typhoon) en grote hit ‘Zoutelande’. ‘Zachtjes zingen’ is van zichzelf al een aardig experimenteel nummer van de Zeeuwse band en is al zelfs een link met Radiohead gelegd. Met de remixversie wordt het tempo nog wat omhoog gejaagd en krijgt het een nog meer electronische lading.

Het thema zou het loslaten van de controle over je leven zijn, maar het dan evengoed kunnen aanvaarden daarvan.

Bløf begon in 1992, brak door in 1998, maar we kunnen 20 jaar later stellen dat de Zeeuwse groep nog steeds relevant is. Werden de teksten ondoorgrondelijk gezien, wat ook nog weleens tot hoon kon leiden. Tegenwoordig kan Pascal Jacobsen met zijn band toch zeggen dat het de aansluiting met de jeugd en ook het oudere publiek meer dan gevonden heeft. Zo deed de groep met rapper Ronnie Flex halverwege 2018 een poging om ‘Omarm’ nieuw leven in te blazen.

Top 40-notering

Translate »
Scroll naar boven