Bloodhound Gang – The Bad touch (1999)


oorsprong van Home » Hit en origineel » Bloodhound Gang – The Bad touch (1999)

Bloodhound Gang – The Bad touch

The Bad Touch sample
 “You and me baby ain’t nothin’ but mammals; So let’s do it like they do on the Discovery Channel”. Wie deze droogkloten, lolbroeken (vul zelf maar in..) van het Amerikaanse Bloodhound Gang kent, is niet anders van ze gewend. Naast ingrediënten hiphop en rock is vooral humor een belangrijk bestanddeel, vooral op het podium. Naast ‘The Bad touch’ is ook ‘Fire water burn’ (1997) een grote hit

(o) Pet Shop Boys – In the night (1985), b-kant van single Opportunities’ (Let’s make lots of money)’. Zanger Jimmy Pop van Bloodhound Gang is idolaat van de ’80’s en dat laat hij merken in meerdere tracks. Track ‘Mope’, net als The Bad touch afkomstig van album ‘Hooray for boobies’ is daar het beste voorbeeld van. Het bavat samples van Frankie goes to Hollywood, Falco en zelfs Metallica! Maar dat Pop ook fan is van Pet Shop Boys laat hij merken, als hij ze benaderd voor een remix van Mope. Die zijn aanvankelijk niet happig, totdat ze o.a. The Bad touch horen. Dan moeten ze natuurlijk ook de gelijkenis met hun eigen oren hebben kunnen horen. Toch heeft Neil Tennant er nooit een probleem van gemaakt. De groove en melodie lijkt hetzelfde, al wijkt de bas wat af.

Ach oordeelt vooral zelf, vergelijk de twee tracks (bekijk zeker die legendarische clip van Bloodhound Gang) en geef je reactie:

Top 40-notering


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Originals - De Oorsprong van de Hits