Boogie Pimps – Somebody to love (2004)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Boogie Pimps – Somebody to love (2004)
Boogie Pimps – Somebody to love

Boogie Pimps

Behalve een aanstekelijke track van Boogie Pimps, was de populariteit te danken aan de clip. Hierin sprongen baby’s met parachute vanuit een vliegtuig om vervolgens te landen op het lijf van model Natasha Mealey

(o) The Great Society – Someone to love (1966). Dachten velen bij het zien van de videoclip van de Boogie Pimps-versie, dat bovengenoemde Mealey zangeres was. Niets was minder was, Grace Slick maakte deel uit van bovengenoemde groep uit San Fransisco, met man (destijds) Jerry Slick. De single doet niet zoveel, totdat Grace wordt ingelijfd als zangeres van Jefferson Airplane, nota bene waar de groep als voorprogramma van diende

En dan nam dezelfde Grace het nummer nog mee en werd het opgenomen als ‘Somebody to love’. De nummer 5-notering in de Billboard Hot 100, zette het psychedelische geluid uit San Fransisco op de kaart. Nog voordat de Summer of Love zou beginnen.

Boogie Pimps, een electronisch duo uit Erfurt (Duitsland) debuteerde met ‘Somebody to love’, een dancetrack begeleid door vocalen van Slick. De single deed het goed met o.a. een #3 in de UK, in ons land 8 plekken lager. Opvolger ‘Sunny’ deed het ook nog redelijk, voordat Boogie Pimps weer in de anonimiteit verdween.

Andere (opvallende) covers komen van Ramones, die het in 1993 opnamen met pornoster Traci Lords en van Jim Carrey. Deze acteur nam het op voor de soundtrack van “The Cable Guy”, waarin hij zelf de hoofdrol op zich nam.

Vergelijk hieronder de versies met elkaar, en dan toch vooral die van Great Society (middelste video) en Jefferson Airplane.

Top 40-notering