Booij de, Hans – Annabel (1983)

oorsprong van Home » Hit en origineel » Booij de, Hans – Annabel (1983)

Hans de Booij – Annabel

Annabel origineel
De Booij probeerde het succes van deze hit later te evenaren met o.a. ‘Alle vrouwen’ maar -tot zijn eigen frustratie- lukte dit niet helemaal

Origineel: Boudewijn de Groot – Annabel (1980). Een qua snelheid vergelijkbare versie, dit origineel, geschreven door Herman Pieter de Boer en de Groot zelf. De Groot kwam zelf met de titel en passage “Die zie ik nooit meer terug”. Hij vroeg de Boer om te tekst verder te verwerken, hetgeen gebeurde. De versie van Boudewijn zou op album Van_een_afstand verschijnen, maar werd achterwege gelaten.

Annabel origineel


Annabel werd voor Hans zijn grootste hit met een #3-notering in ons land, in België #5 (Radio 2 Top 30). De Booij werd een nederpopster, met alle bijbehorende aandacht. Toch werd zijn grootste hit tegelijkertijd als een molensteen om zijn nek. Hoewel Hans ook andere hits scoorde zoals ‘Thuis ben’ bleven mensen maar vragen om Annabel. Daardoor blokkeerde hij en kreeg last van hyperventilatie. Het gevolg was dat hij dat ene nummer niet meer wilde opvoeren tijdens optredens. En dat terwijl hij zijn andere nummers graag bleef vertolken. 

Luister hieronder naar zowel de hitversie van de Booij als het origineel..

Top 40-notering

Translate »
Scroll naar boven