Boudewijn de Groot – Avond (1996)

oorsprong van Home » Hit en origineel » Boudewijn de Groot – Avond (1996)
Dit nummer kwam destijds niet verder dan de Tipparade, maar werd langzaam gerijpt tot een nummer met eeuwigheidswaarde. Avond bleek in 2005 zelfs het eerste nummer dat Bohemian Rhapsody van #1 kon houden in de Top 2000

(o) Rob de Nijs – De Avond (1973). Van zijn album ‘In de Uren van de Middag’, geschreven door Lennaert Nijgh. Maar wie zat daar achter de produktieknoppen, inderdaad Boudewijn de Groot zelf! Opvallend is dat Nijgh het destijds schreef voor zijn toenmalige vrouw Anja Bak. Deze mevrouw mag zich sinds 1995 mevrouw de Groot noemen en wordt tevens zijn manager. De tekst is wel wat aangepast in de details en het lidwoord is later uit de titel gehaald.

123tuinposter.nl: een tuinposter in elk mogelijk formaat

De Nijs had het nummer destijds graag op single uitgebracht, maar de platenmaatschappij zag dit toch anders. Rob was dankzij rollen in TV-series “kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer?” toch tot een kinderster verworden. Zijn singles moesten olijk, carnavalesk klinken, zoals ‘Zuster Ursula’ en ‘Jan Klaassen’. ‘De Avond’ bleef een albumtrack en verdween in de anonimiteit. Tegenwoordig zingt hij het nummer nog steeds live, in de oorspronkelijke tekst. De Nijs snapt dan ook niet dat de Groot de tekst had aangepast. “Ik hoor geen verbetering”, aldus de zanger.

https://www.top40.nl/boudewijn-de-groot/boudewijn-de-groot-avond-13408


Geplaatst

in

, ,

door

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Originals - De Oorsprong van de Hits