Boys Town Gang – Can’t take my eyes off of you (1982)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Boys Town Gang – Can’t take my eyes off of you (1982)

Can't take my eyes origineel

Deze formatie is opgezet door DJ Bill Motley, die een discogroep uit de gayscene van San Fransisco wilde samenstellen. Er werden uit audities met honderden kandidaten werden 4 leden bij elkaar gezet, waaronder blikvangster Cynthia Manley. Met haar werd debuutsingle Remember Me/Ain’t No Mountain High Enough uitgebracht. Maar na deze was Manley alweer vertrokken en vervangen door Robin Charin . Hij zong dan ook de grootste hit van de groep in, ofwel ‘ Can’t take my eyes off you’  

123tuinposter.nl: een tuinposter in elk mogelijk formaat

(o) Frankie Valli – Can’t take my eyes off of you (1967). Bob Crewe (vaste songwriter van The Four Seasons, waar ook Frankie deel van uitmaakte) en Bob Gaudio schreven het nummer. Laatstgenoemde was naast de andere vaste songwriter ook zelf lid van Four Seasons als keyboardspeler. Naast de grote hits voor de groep als ‘Oh, What a Night!’ en Beggin’ schreef hij dus ook Valli’s solowerk. Valli scoorde er een grote hit mee in de VS en Canada (beide #2), hier was het geen single. Voor Valli, die over een uitbundig verliefde man zong, was het zijn meest succesvolle single tot ‘My Eyes adored you’ (1975).

can't take my eyes original

Lauryn Hill nam haar versie op in 1997, toen ze 8 maanden zwanger was. Het nummer -dat haar ook een Grammy-nominatie opleverde- is nooit als single gelanceerd, maar werd veelvuldig gedraaid op verschillende radiostations. Zodoende is het nummer wel opgenomen -als hidden track- op haar succesalbum ‘The Miseducation of Lauryn Hill. Ook gecoverd door o.a. Diana Ross & The Supremes with The Temptations (1969), Manic Street Preachers, maar ook Gerard Joling&Tatjana Simic. De versie van Boys Town Gang zal de meest succesvolle versie blijven in ons land. Het stond bij ons en onze zuiderburen in 1982 immers 3 weken bovenaan de hitlijst. 

Top 40-notering